Buna seara, as vrea sa ies cu, copilul din tara iar pasaportul ii expira in 9 iulie 2013, pasaportul este temporar(pe un an), s-ar putea sa am probleme, pasaportul trebuie sa fie valabil cel putin 6 luni la iesirea din tara?va multumesc
Saptamana trecuta am fost plecata din tara cu baiatul meu care are 22 ani.Cand am cumparat biletul, am prezentat pasaportul lui care,expira in august.Mi s-a atras atentia ca s-ar putea sa fie probleme la politia de frontiera si ar fi bine sa aiba si cartea de identitate(aceasta expira in martie 2014).Asa a fost.Politistul i-a retinut pasaportul, atunci i-am dat CI s-a uitat la amandoua documentele si in final l-a lasat in pace cand i-am spus ca este fiul meu. Deci, s-ar putea sa aveti probleme. Bafta!
Nu, doamna, pasaportul e valabil si poate fi folosit pana in ultima zi. Daca va intoarceti in tara pana in data de 9 iulie e ok.
Sa fie valabil inca 6 luni e o cerinta in tari ca Turcia, China.. daca veti calatori in UE, nu-i nicio problema.
@ Ileana, se prea poate ca in cazul dvs sa nu fi fost vb de data.
S-ar putea sa aveti dreptate pentru ca CI este facuta cand avea 14 ani si Pasaportul acum 5 ani si adevarul este ca sunt trei figuri diferite la prima vedere.
O zi buna.