avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Intrebare - conditie valabilitate pasaport la iesirea ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Intrebare - conditie valabilitate pasaport la iesirea din tara

Buna seara, as vrea sa ies cu, copilul din tara iar pasaportul ii expira in 9 iulie 2013, pasaportul este temporar(pe un an), s-ar putea sa am probleme, pasaportul trebuie sa fie valabil cel putin 6 luni la iesirea din tara?va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 19 Iunie 2013
fehercornelia, utilizator
Cel mai recent răspuns: Peter alina , utilizator 17:39, 19 Decembrie 2017
Saptamana trecuta am fost plecata din tara cu baiatul meu care are 22 ani.Cand am cumparat biletul, am prezentat pasaportul lui care,expira in august.Mi s-a atras atentia ca s-ar putea sa fie probleme la politia de frontiera si ar fi bine sa aiba si cartea de identitate(aceasta expira in martie 2014).Asa a fost.Politistul i-a retinut pasaportul, atunci i-am dat CI s-a uitat la amandoua documentele si in final l-a lasat in pace cand i-am spus ca este fiul meu. Deci, s-ar putea sa aveti probleme. Bafta!
Nu, doamna, pasaportul e valabil si poate fi folosit pana in ultima zi. Daca va intoarceti in tara pana in data de 9 iulie e ok.
Sa fie valabil inca 6 luni e o cerinta in tari ca Turcia, China.. daca veti calatori in UE, nu-i nicio problema.
@ Ileana, se prea poate ca in cazul dvs sa nu fi fost vb de data.
multumesc frumos pt raspuns, noi in Olanda mergem si avem zbor din Budapesta, sper sa nu fie probleme!!!
S-ar putea sa aveti dreptate pentru ca CI este facuta cand avea 14 ani si Pasaportul acum 5 ani si adevarul este ca sunt trei figuri diferite la prima vedere.
O zi buna.
Buna.Si eu trebuie sa merg în Olanda de sărbători si îmi iau copilul de 8 ani cu mine.Pasaportul lui expira peste 3 luni.As putea avea probleme?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, AndreeaMelaniaIG AndreeaMelaniaIG Pot calatorii in UE: respectiv Belgia si Olanda daca imi expira buletinul in octombrie? Durata calatoriei de 10 zile. (vezi toată discuția)
Permis de sedere, pasaport expirat iulyana21 iulyana21 Sotul meu,cetatean turc,a obtinut in urma cu aproape 5 ani permisul de sedere pentru Romania ca membru de familie,iar acesta ii va expira in scurt timp.As ... (vezi toată discuția)
Titlu de calatorie emis de ambasada romana Eire Eire imbarcare refuzata datorita titlului de calatorie emis de ambasa considerat invalid.La un moment dat,avind pasaportul expirat am solicitat si primit de la ... (vezi toată discuția)