avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna ziua,
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna ziua,

Pot calatorii in UE: respectiv Belgia si Olanda daca imi expira buletinul in octombrie? Durata calatoriei de 10 zile.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Andreescu , utilizator 01:29, 5 August 2019
Intrebati la politia de frontiera.

AndreeaMelaniaIG a scris:

Pot calatorii in UE: respectiv Belgia si Olanda daca imi expira buletinul in octombrie? Durata calatoriei de 10 zile.

Eu inteleg ca dvs va intoarceti din calatorie inainte de luna actombrie.
Daca este asa atunci care este problema cu buletinul?
Sau data cand expira buletinului coincide cu perioada calatoriei?
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti trece frontiera dintre tari membre UE pana la o zi inaintea expirarii cartii de identitate. Adica daca expira pe 31.10, puteti calatori linistita pana pe 30.10.

Probabil stiati regula cu valabil cu minim 3/6 luni inainte de expirare. Asta se aplica doar calatoriilor in tari non-UE, unde in genere se merge doar cu pasaportul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de imputernicirea tatalui ? diana claudia diana claudia as dori sa stiu daca am nevoie de imputernicirea tatalui ca sa plec in romania din italia.avem o fetita de un an care are si certificat si pasaport iar eu in ... (vezi toată discuția)
Călătorie cu avionul spiridon livioara spiridon livioara Se poate călători cu buletin vechi .mama are 67 ani și un buletin cu valabilitate pe viață. Poate călători în anglia cu acest Bi.în a glia o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, locuiesc in germania, am buletinul expirat ... Hreniuc Maria Hreniuc Maria Buna ziua am o intrebare locuiesc in Germania am buletinul expirat de aproape o luna si strebuie sa revin in tara sa il reinoiesc pot calatori cu avionul pana ... (vezi toată discuția)