avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cerere de preschimbare termen
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

cerere de preschimbare termen

In cazul unui proces civil in care s-a dat termen pentru audierea martorilor, se poate face o cerere de preschimbare a acestui termen, de amanare pe motiv ca reprezentantul prin procura judiciara al paratului este in concediu de odihna si nu se poate prezenta la termenul respectiv?
Cel mai recent răspuns: Alina Borza , Avocat 08:13, 19 Iunie 2013
Se poate cere preschimbarea termenului motivat.
da, dar motivul pe care l-am mentionat este unul temeinic?
Ceea ce spuneti dvs nu inseamna preschimbarea termenului ci amanarea judecarii cauzei. Notiunea preschimbarii termenului de judecata se refera la acea ca primul termen de judecata, astfel cum a fost stabilit de calculator se poate schimba la cererea motivata a uneia din parti sau de judecator din oficiu. Vorbim despre preschimbarea termenului inainte de inceperea judecatii unui proces. In timpul procesului, termenele de judecata urmatoare stabilite de judecator, nu se pot prechimba,insa daca la termenul de judecata fixat exista anumite impedimente de judecata, se poate cere amanarea cauzei. Dvs va incadrati in aceasta ultima categorie, deci trebuie sa cereti amanarea, nu preschimbarea termenului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot solicita un termen de judecata intr-un litigiu pana la solutionarea cererii de stramutare? cristina69 cristina69 Buna ziua, As vrea sa stiu daca intr-un litigiu de munca aflat in apel al carui termen de judecata este fixat ptr. maine si a carui stramutare am solicita-o ... (vezi toată discuția)
Amanare un termen daca n-am avocat masayoshi masayoshi Se poate cere aceasta doar la primul termen sau la orice termen? (vezi toată discuția)
Termen judecata nutu ion nutu ion buna ziua va rog sa imi spuneti in ce mod,daca este posibil pot obtine un termen mai rapid intr-un proces ajuns in faza de tribunal,pentru incheierea mai ... (vezi toată discuția)