Buna ziua,
Va deranjez cu o intrebare despre un angajament de plata cu asociatia de proprietari..
Unul dintre vecinii mei are mari restante la intretinere..,respectiv multe penalitati la datorie,acestea acumulindu-se si datorita faptului ca a ramas singurul din bloc care mai era racordat la Termica..Acum Termica este desfintata..ce se intampla cu datoria pe care Asociatia de Proprietari o avea la aceasta,din cauza vecinului meu ?
Si pe ce perioada se poate face un angajament de plata intre Asociatia de Proprietari si vecinul meu pentru datoria acumulata ?Exista si posibilitatea,deoarece vecinul este o persoana cu handicap grav si cu o situatie financiara precara,sa-i fie reduse cumva penalitatile?
Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dumneavoastra !
Chiar daca furnizorul de servicii a fost desfiintata,in evidenta contabila atat a furnizorului cat si a asociatiei de proprietari suma cu titlu de restanta exista
Teoretic,in temeiul disp art 49,50 si 51 din L nr 230/2007 asociatia de proprietari avea dreptul sa demareze procedura de recuperare restante dupa decaderea termenului de 90 de zile,
Termenul de achitare angajamemnt de plata este negociat de catre parti si este conditionat de valoarea sumei de recuperat,
Comitetul executiv al asociatiei de proprietari ,analizand situatia debitorului,daca detine surse suplimentare,poate decide exonerarea de la obligatia platii penalitatilor
Daca este un caz social,asociatia de proprietari poate face solicitare oficiala catre primarie
Colocatari rauplatnici
ieia
Buna ziua. Va solicit un sfat juridic pentru urmatoarea problema: suntem un bloc cu 10 apartamente proprietate personala. Unul dintre locatari si-a montat ... (vezi toată discuția)