avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proces revendicare imobiliara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proces revendicare imobiliara

Buna ziua,
Ieri mi s-a incheiat un proces de revendicare imobiliara in care eram in calitate de parat. Este vorba de un gard din caramida facut in 2008 care nu a fost construit pe delimitarea dintre mine si reclamant ci a fost construit fata de jumatate cu 6 cm pe toata lungimea lui de 20m inspre vecinul meu. Este vorba de 1.2 mp in total. Cand am facut gardul nu i-am cerut bani si mesterii care l-au facut l-au pozitionat pe locul celui vechi. Am incercat sa ma inteleg cu el si i-am propus 500€. El a zis ca vrea 2000€.
Solutia data a fost: Admite în parte acţiunea, obligă pârâţii să îşi retragă gardurile conform aliniamentelor propuse în expertiza întocmită de ing., în caz contrar autorizează reclamantii la efectuarea acestor operaţiuni, constatând că au fost ocupate porţiuni din proprietatea reclamanţilor. + cheltuieli de judecata.
Intrebarea mea este daca se poate ataca decizia.
Conform solutiei ar trebui sa desfac gardul ? Eu daca il desfac nu il mai fac inca o data, m-am mai gandit sa tai 6 cm din el pe partea lui daca imi da voie.
Ce alte solutii ar mai fi ? Se considera incalcare de proprietate daca pun un om pe gard sa il taie in partea lui, sau de pe un dispozitiv suspendat deasupra proprietatii lui ?
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 12:24, 19 Iunie 2013
si ce va impiedica sa ii cereti acum c/val de 1/2 din gardul construit pe cheltuiala dvs.?
mai mult sentinta se poate ataca cu recurs ?
daca da, recursul in cazul acesta suspenda executarea
Nu stiu daca se poate ataca cu recurs. Ei s-au mutat acolo ca au luat o femeie mai in varsta in grija si femeia a murit la 3 luni dupa ce au luat-o ei in grija. Ei au mai multe procese pe rol, sunt niste procesomani...
Astept de la judecatorie sentinta si o sa vad ce se intampla mai departe.
O sa merg sa vorbesc civilizat cu ei sa vad ce pretentii au acum ca s-a dat o sentinta si poate o sa ma pot intelege cu ei.
Mie nu-mi place sa pierd vremea cu chestii de genul asta.
Am sperat ca judecatorul sa dea o sentinta sa platesc suprafata ocupata la valoarea care este in zona si cu asta basta. Sa nu trebuiasca sa desfac gardul s a m d.... Multumesc de raspuns.
Stimat forumist

Strict ca principiu, dacă s-au admis doar parţial pretenţiile dvs, aveţi dreptul - mă refer şi la interesul procesual - de a ataca hotărârea.

Mai mut, ţine şi de modul î care a fost moivată hotărârea de fons.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie imprejmuire ginapetreus ginapetreus Buna ziua, in urma cu 13 luni am demarat procedura de obținere a unei autorizații pentru împrejmuire a proprietății (vorbim doar de un gard la stradă, ... (vezi toată discuția)
Cum se poate pune in aplicare o hotarare judecatoreasca de genu???? alex 88 alex 88 Cum se poate pune in aplicare aceasta hoarare daca constructia se afla chiar pe terenul castigat in instanta si in hotarare este precizat faptul ca nu se ... (vezi toată discuția)
Acaparare teren gigelas gigelas X,in anul 1999,este nevoit sa stea alaturi de mama sa in spital,la Bucuresti,5-6 zile. Cand vine acasa,gaseste gardurile proprietatii sale ... (vezi toată discuția)