avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum se poate pune in aplicare o hotarare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum se poate pune in aplicare o hotarare judecatoreasca de genu????

Cum se poate pune in aplicare aceasta hoarare daca constructia se afla chiar pe terenul castigat in instanta si in hotarare este precizat faptul ca nu se demoleaza nici o constructie {care dateaza din1924} ?
-pentru mai multe detali despre sentinta am atasat un rezumat din aceasta sentinta .
-precizez ca eu sunt in rolul paratului.

SENTINŢA CIVILÃ NR. 100 Admite în parte acţiunea. Stabileşte linia de hotar dintre proprietăţile părţilor ca fiind linia ce trece prin punctele 1-2-3-4-5 din schiţa anexa 1a {nu corespunde cu realitatea din teren}din raportul de expertiză, astfel încât lăţimea terenului reclamanţilor să fie de 32 m pe toată lungimea de 86 m. Obligă pârâta să lase reclamanţilor în deplină proprietate şi liniştită posesie suprafaţa de 1,50 mp în formă de triunghi cu baza de 0,75 m şi înălţimea de 4 m. Obligă pârâta să-şi ridice gardurile de pe terenul în litigiu, respectiv gardul de plăci din beton, lung de 0,75 m şi gardul din lemn, lung de 4 m, iar în caz de refuz autorizează reclamanţii să le ridice pe cheltuiala pârâtei. Respinge cererea reclamanţilor privind obligarea pârâtei să-şi ridice orice plantaţie sau construcţie{ in hotarare se precizeaza ca constructiilese afla pe terenul paratei} . Obligă pârâta la plata sumei de 515 lei, cheltuieli de judecată, către reclamanţi.
Precizez ca in cei 0,75 m baza triunghiului pe aproximativ 0,25 m se afla o constructie care conform hotarari nu poate fi demolata , [ constructia intra in cei 1.50 mp castigati,constructia este amplasata pe aproximativ 0,50mp din cei 1.50 mp si lipita de gardul de beton];
Cel mai recent răspuns: alex 88 , utilizator 08:58, 27 Octombrie 2010
Dvs va ridicati gardul din beton si gardul din lemn, constructia ramane pe teren. In cazul in care nu ridicati dvs gardurile , o va face reclamantul iar dvs veti fi bun de plata.
Multumesc pentru raspuns ,
Dar totusi eu nu pot sa-mi imprejmui cladirea in cazul acesta, si el nu-si recapata cei 1.50mp dati de instanta .

Pentru cei 0,50 mp ocupati de cladirea mea trebuisa ma dea din nou in judecata, plus ca strasina cladiri mele se va scurge la reclamant ???

Ar mai fi ceva ... Citarea la proces s-a facut la adresa proprietati aflate in litigiu nu la adresa mea din buletin , drept urmare apel la aceasta hotarare nu s-a putut face in termen de 15 zile .
-Hotararea mai poate fi atacata cumva ?
Ultima modificare: Miercuri, 27 Octombrie 2010
alex 88, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanta dintre o constructie si gardul vecinului alex 88 alex 88 Buna ziua, numele meu este alex si am o intrebare, am avutun proces cu un vecin pt o bucata de teren de 1,5 mp, acesta a castigat\" desi nu stiu cum\" , si ... (vezi toată discuția)
Raport de expertiza - granituire - partile detin mai mult teren decat in acte marturie marturie Sunt reclamant, (fara aparator) intr-un proces civil cu capetele de cerere: - granituire, - retrocedare teren ocupat de peretele unei magazii, - obligatia ... (vezi toată discuția)
Acord vecini pentru modificarea gardului dintre cladire si strada apafaian apafaian Buna ziua. Am participat la o sedinta cu dragi mei vecini si s-a pus problema ridicarea zidului( de fapt sa il mai inaltam un pic) e un gard englezesc ... (vezi toată discuția)