avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Somaj - preaviz cu data retroactiva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Somaj - preaviz cu data retroactiva

Buna ziua ! Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea chestiune :
- in data de 18 iunie 2013 ,angajatorul instiinteaza verbal un angajat ca datorita starii de insolventa in care se afla societatea , este necesara trimiterea in somaj ;
- in data de 19 iunie 2013 , angajatului respectiv i se transmite de catre compartimentul R. U. ca de fapt preavizul va fi datat cu incepere din data data de 7 iunie 2013 si pana in data de 28 iunie 2013 ;( motivarea fiind ,, dl director a spus sa intocmeasca actele cat mai repede cu putinta si cu o data din urma );
-pana in data de 18 iunie 2013 , angajatul a respectat programul de lucru de 8 ore ;
- de asemeni angajatului i s-a comunicat ca nu mai are dreptul la jumatate din concediul de odihna pt ca jumatatea efectuata a fost pt jumatate de an ( a apucat sa efectueze 10 zile de C.O. )
Solicit , va rog , lamuriri in acest caz despre obligatiile angajatorului si daca salariatul mai trebuie sa primeasca minim un salariu dupa plata la zi a orelor de lucru pana la incetarea preavizului .
Cu multumiri anticipate .
Ultima modificare: Miercuri, 19 Iunie 2013
antolia, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:49, 19 Iunie 2013
Nu este nici o problema din punctul meu de vedere ca preavizul incepe din 07.06.13, intrucat dureaza cateva saptamanai bune pana cand angajatorul va intocmi toate actele pentru somaj. In rest luna viitoare o sa primiti ultimul salar pentru munca depusa in iunie iar zilele de concediu care nu au fost folosite de asemea vor fi platite.
Preavizul incepe sa curga de la data luarii la cunostinta de catre salariat si nu retroactiv. Preavizul in cazul concedierii este de minim 20 de zile lucratoare si nu calendaristice asa cum a calculat angajatorul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce as putea sa fac ca sa primesc banii care mi se cuvin? Alina-Manuela Alina-Manuela Buna ziua Ma numesc Deac Alina si am lucrat la o firma in Turda timp de 2 ani din Bistrita Nasaud.M-am angajat in iulie 2011,iar in ianuarie 2012 am rugat-o ... (vezi toată discuția)
Art 65 1 concediu de odihna noiembriesm noiembriesm Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti care este parerea dvs in cazul in care un salariat este in preaviz dar mai are si concediu de odihna neluat. Con de odihna ... (vezi toată discuția)
Decizie de demisie fara preaviz Violeta17 Violeta17 As dori un model de decizie de incetare a CIM care are la baza demisia salariatului fara a se solicita din partea angajatorului termenul de preaviz. va ... (vezi toată discuția)