avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare persoana din Republica Moldova
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare persoana din Republica Moldova

Buna ziua!

Am urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati : societatea doreste sa angajeze o persoana din Republica Moldova, in functia de sofer camion, am inteles ca viitorul angajat trebuie sa obtina o autorizatie de munca,
- de unde obtine aceasta autorizatie de munca si ce acte sunt necesare ?
- societatea trebuie sa faca vreun demers in acest sens la vreo institutie sau numai viitorul angajat ?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:41, 20 Iunie 2013
Angajatorul va obtine autorizatia de munca de la formatiunile teritoriale ale Inspectoratului General pentru Imigrari din judetul in care are sediul social. Pentru aceasta, va depune o serie de documente.

Documentele pe care angajatorul trebuie sa le depuna la formatiunile teritoriale ale Oficiului
Roman pentru Imigrari pentru obtinerea autorizatiei de munca le regasiti aici
[ link extern ]
referitor la persoanele din Republica Moldova, am aflat intre timp, ca 2 dintre ei ar avea si cetatenie romana : pentru cei 2 se face contract individual de munca fara autorizatie de munca ?
Daca au si cetatenie romana, atunci angajarea se face ca si pentru oricare alta persoana cu cetatenie romana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare persoana din republica moldova serj123 serj123 Buna ziua! Am urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati : societatea doreste sa angajeze o persoana din Republica Moldova, in functia de sofer camion, am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, cetatenii sirieni au voie sa lucreze full time in ... andreeaded andreeaded Buna ziua, cetatenii sirieni au voie sa lucreze full time in Romania? (vezi toată discuția)
Relatii de munca - angajare pe firma guvernanta filipineza laszloecaterina laszloecaterina as dori sa angajez o filipineza pe post de guvernanta pe firmaIntrepr.Individ.Care sunt conditiile .Cum procedez? (vezi toată discuția)