avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intarziere plata salarii, societate declarata in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intarziere plata salarii, societate declarata in faliment

Buna ziua,
Am urmatoarea intrebare:
- este specificat undeva in Codul muncii ca angajatorul poate intarzia cu plata salariilor maxim 60 de zile ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:09, 19 Iunie 2013
nu. angajatorul trebuie sa plateasca la TIMP
Potrivit art.166 C.mun.:
Art. 166. [data, modalitatile si formele platii salariului]
(1) Salariul se plateste in bani cel putin o data pe luna, la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.
.......
(4) Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

Prin urmare, niciun act normativ din categoria celor care intra in legislatia muncii nu reglementeaza ceea ce ati postat dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu primit la timp Alesssandro Alesssandro Daca in contractul de munca este specificat ca salariul este platit in ziua x a lunii, fara a fi specificat ca angajatorul poate intarzia fie si cu o zi, se ... (vezi toată discuția)
Demisie si neplata salariului danao1985 danao1985 ce pot face in cazul in care am demisionat,iar directorul nu vrea sa-mi mai plateasca salariul? (vezi toată discuția)
Plata salariilor cu intarziere GHeMI GHeMI Buna ziua, daca mi se intarzie plata salariului pot actiona in judecata angajatorul sau doar sub anumite conditii? Nu ar fi prima data cand se intampla acest ... (vezi toată discuția)