avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1306 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie si neplata salariului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie si neplata salariului

ce pot face in cazul in care am demisionat,iar directorul nu vrea sa-mi mai plateasca salariul?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:04, 31 Iulie 2012
Sa-i adresati in scris, prin posta cu confirmare cu primire, aceste doleante...
Aveti la dispozitie doua modalitati care se pot exercita concomitent : sesizarea ITM-ului si/sau actiunea in instanta.

Potrivit legislatiei in materie, salariul se plateste la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz. (art.166 alin.1 C.mun.)

Art.166 (4) C.mun. : Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nivel salariu cri5tian cri5tian Bună ziua. Deoarece am avut niște experiențe neplăcute cu un angajator (de la care am demisionat), pe viitor vreau să evit astfel de ... (vezi toată discuția)
Salariu primit la timp Alesssandro Alesssandro Daca in contractul de munca este specificat ca salariul este platit in ziua x a lunii, fara a fi specificat ca angajatorul poate intarzia fie si cu o zi, se ... (vezi toată discuția)
Conflict de munca piatraneamt04 piatraneamt04 nu am primit salar pt.2 luni si nici contract de munca !!! ce se poate face ?? dupa ce patronul ma dat afara dupa 10 luni . am fost sunat seara ca a doua zi nu ... (vezi toată discuția)