avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Achizitionarea unui telefon si card cu rate ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Achizitionarea unui telefon si card cu rate interminabile

In urma cu 8 ani sotul meu a cumparat un telefon mobil si a primit un card cu suma de 2.200 lei. Achizitionarea s-a facut pe baza buletinului de identitate, urmand sa achitam contravaloarea telefonului in 12 rate.
O data cu telefonul i s-a oferit si un card cu suma de mai sus fara a se incheia nici un fel de contract si fara explicatii referitoare privind conditiile de rambursare a sumei in situatia in care se scoate de pe card.
Am achitat contravaloarea telefonului asa cum era prevazut in 12 rate, dar intre timp am sesizat ca suma initila creste. Am retras si bani de pe cardul respectiv, platind in fiecare luna suma inscrisa pe factura emisa la pozitia "Minim de plata".
Intre timp au intervenit probleme la locul de munca (eram angajatii aceleasi companii) si salariile erau platite tarziu, asa ca am inceput sa inregistram intarzieri la plata. Suma crestea de la o luna la alta si am fost sunati de catre biroul de recuperare a datoriilor unde am cerut sa ni se explice de unde apare aceasta diferenta. Am fost sfatuiti sa ne adresam firmei care a emis cardul. Am solicitat printr-un e-mail sa ni se transmita un exemplar din contractul incheiat cu acestia deoarece am primit doar cardul si codul PIN si un extras din care sa reiese platile efectuate. Ca raspuns am primit doar extrasul. Am aflat mai tarziu ca de fapt plata pe care noi o efectuam "Minim de plata" era doar o parte din datorie si noua ni se percepea dobanda la dobanda si penalitati de intarziere in valoare de 45 lei pe zi. Am ajuns de la 2.200 la 5.020 lei datorie fata de aceasta firma.
Am revenit cu alta cerere de emitere a unui explempar din contract dar nu ni se raspunde.
Care ar fi solutia legala de stingere al acestei datorii si ce demersuri trebuiesc facute pentru ca zilnic suntem sunati de biroul de recuperare si amenintati cu executarea silita? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 14:07, 19 Iunie 2013
Ati luat o teapa.
Eu zic sa asteptati sa fiti dati in judecata, si sa cereti acolo sa se dovedeasca faptul ca v-ati asumat dobanda si penalitatile. In lipsa unui contract semnat de catre parti, nu va pot cere decat restituirea sumei si atat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema credit vladp33 vladp33 in 2007 am semnat un credit pentru un card RALFI IFN SA. contractul imi permite sa rambursez doar minimul de plata 2.2% din datorie cu o dobanda de 1.1% lunar. ... (vezi toată discuția)
Suma minima datorata la card de cumparaturi Catalin10q Catalin10q Buna seara! Detin un card de cumparaturi de la BRD, un card de credit, emis sub sigla MasterCard, in cont revolving. Acest card trebuie alimentat dupa ... (vezi toată discuția)
Plata penalitatilor neanuntate marina.simona marina.simona Buna ziua. Am si eu o problema destul de delicata de care am aflat azi printr-un accident nefericit. Am un card de credit cu ajutorul carora am achizitionat in ... (vezi toată discuția)