avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Suma minima datorata la card de cumparaturi
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Suma minima datorata la card de cumparaturi

Buna seara!

Detin un card de cumparaturi de la BRD, un card de credit, emis sub sigla MasterCard, in cont revolving. Acest card trebuie alimentat dupa utilizarea sumei de credit cu o suma lunara minima ce este calculata de banca. In contract mi se specifica in felul urmator :" Lunar, imprumutatul se obliga sa efectueze minim o alimentare a Contului, care sa acopere cel putin suma evidentiata in fiecare extras de cont, calculata de Banca pe baza liniei de credit utilizate (suma ce include toate comisioanele, spezele, prima de asigurare, dobanda aferenta operatiunilor efectuate si descoepritul neautorizat de contm daca este cazul. Imprumutatul se va putea informa asupra contravalorii aceste alimentari minime lunare si prin urmatoarele canale : orice unitate a bancii sua prin serviciile de banca la distanta (My Brd contact, My BRD net sau My Brd Mobile). Alimentarea va avea loc pana cel tarziu in ultima zi lucratoare a lunii urmatoare celei pentru care a fost emis extrasul de cont."

In extrasul de cont tiparit si primit la domiciliu in luna octombrie, se specifica clar ca suma minima de alimentare este de 1,49 lei. Suma ce a fost pe data de 31.10.2016 in contul respectiv pentru a fi retrasa. In data de 31 octombrie mi s-a spus ca s-a inregistrat si o plata catre un comerciant din luna septembrie si ca a fost depasit creditul, insa pe data de 31.10.2016 contul era pe plus 1,49 lei, suma ce insemna plata respectiva si ce urma a fi retrasa. Banca sustine ca a schimbat aceste sume insa aceste sume au ramas la fel si pe aplicatiile mobile si internet unde se pot verifica si pe extrasul primit acasa. Acum doua zile am primit instiinta ca am o datorie de 37 lei si ca voi fi raportat la biroul de creditare desi eu am achitat suma minima obligatorie. De asemenea in conturile mele se specifica ca suma minima de luna aceasta este de 60 de lei iar data scadenta este sfarsitul lunii nici decum alta zi.

Ce este de facut? Am facut si o sesizare care desigur ca va fi lasata undeva acolo. Pot face plangere catre ANPC cu dovada extrasului de cont?.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:26, 11 Noiembrie 2016
Cred ca ar trebui sa mergeti personal la banca , sa va explice cineva acolo sau sa vorbiti la serviciul clienti.
Am facut lucrul asta, am depus chiar si o sesizare dar cu siguranta nu imi va raspunde nimeni ca si la cea de data trecuta...
Eu nu v-am zis sa depuneti sesizări scrise ca pana primiți răspuns, ajungeți rau platnic, ci sa vorbiți cu cineva care sa va explice ce e cu suma aia minima de.plata, de care eu știam ca e de 5% din suma totala datorata pana la o anumita data scadenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Card credit Gabriel M Gabriel M Buna ziua.Am si eu nevoie de un sfat..Problema este urmatoarea.Am avut un card de credit la BRD care a expirat acum aproximativ 4 ani.Din ce-mi amintesc ... (vezi toată discuția)
Problema cu cardul de cumparaturi mariaandreia mariaandreia Buna ziua . Am o problema care nu i gasesc explicatie si nici cei care sunt in masura nu mi au dat. In aprilie 2012 am activat un card de cumparaturi de 4170. ... (vezi toată discuția)
Card de credit Chestiuta Chestiuta Buna ziua. Am un card de credit care a fost declarat scadent anticipat desi eu faceam plati. Am intarziart cu o rata datorita unui deces dar luna urmatoare am ... (vezi toată discuția)