avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract perioada determinata, dreptul la somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract perioada determinata, dreptul la somaj

Buna ziua,

As vrea sa stiu daca pot beneficia de somaj dupa expirarea de drept a CIM pe perioada determinata de 1 an, daca am beneficiat si inainte de angajare pentru o perioada de 6 luni.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:42, 19 Iunie 2013
Daca v-a expirat un CIM pe durata determ de 1 an, cu norma intreaga, fara a avea CFS sau conced medic, veti beneficia de indemnizatie de somaj, indifferent daca ati beneficiat si inainte de somaj.

Conf art 34 alin 1 lit a Lg 76/2002 somerii prevăzuţi la art. 17 alin. (1) beneficiază de indemnizaţie de şomaj dacă îndeplinesc au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni in ultimele 24 de luni premergătoare datei înregistrării cererii.
Conf art 34 alin 1^1 lit a Lg 76/2002 la stabilirea perioadei de 24 de luni, prevăzută la alin. (1) lit. a), nu se ia în calcul perioada de suspendare a raporturilor de muncă sau de serviciu, cu excepţia perioadei de incapacitate temporară de muncă în care plata indemnizaţiei se suportă de unitate, conform legii.
Dati-ne datele exacte referitoare la perioada de somaj anterioara si de cand sunteti angajata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Are dreptul la somaj lise lise Buna ziua.Sotia mea in data de 10-o5 -2013 a depus o cerere de preaviz. mentionez ca lucreaza la firma respectiva de 3 anii.de ce ar avea nevoie sa ... (vezi toată discuția)
Conditii acordare somaj Aurelk Aurelk Un somer care se angajeaza la o societate pe perioada determinata de 3 luni dupa expirarea contractului mai poate beneficia de somaj? (vezi toată discuția)
Beneficiaza de somaj? ruxandrelu ruxandrelu buna ziua, am si eu o intrebare:sotul meu lucreaza cu cm din 13.02.2013 si a fost anuntat ca din 5.06.2013 firma se va inchide.anterior acestei date din ... (vezi toată discuția)