buna ziua,
am si eu o intrebare:sotul meu lucreaza cu cm din 13.02.2013 si a fost anuntat ca din 5.06.2013 firma se va inchide.anterior acestei date din 25.04.2012 si pana la angajre a fost in somaj, firma la care fusese el angajat intrand in faliment. poate beneficia de somaj in conditiile actuale? mentionez ca inainte de perioada in care a beneficiat de somaj a lucrat neintrerupt timp de 6 ani. multumesc!
Conf art 37^1 alin 1 Lg 76/2002 "La stabilirea stagiului minim de cotizare de 12 luni în ultimele 24 de luni premergătoare datei înregistrării cererii, prevăzut la art. 34 alin. (1) lit. a), nu se iau în considerare perioadele care reprezintă stagiu de cotizare utilizate pentru stabilirea şi acordarea anterioară a unui drept la indemnizaţie de şomaj."
Consider ca nu are 12 luni lucrate in ultimele 24 de luni pentru a beneficia de indemnizatia de somaj. Perioada aprilie 2011 - aprilie 2012 nu se ia in calcul, intrucat a aconstituit stagiu de cotizare la precedentul somaj.
Somaj
Madalina28
Daca in perioada de 24 de luni in care trebuie sa ai minim 12 luni lucrate o persoana a mai beneficiat de somaj mai poate beneficia de somaj?
Precizez ca e ... (vezi toată discuția)