avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de somaj?

Buna ziua.am o intrebare.eu lucrez la o firma sezoniera care vara are activitate si iarna nu.eu in iarna am fost in somaj acum urmeaza sa ma angajez din nou si am inteles ca la iarna nu voi avea somaj.este adevarat ca pentru a beneficia de somaj am nevoie de 12 luni neintrerupte pentru a beneficia din nou de somaj?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 09:57, 3 Mai 2012
Potrivit Legii nr.76/2002:
Art. 37 ind.1
(1) La stabilirea stagiului minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii, prevazut la art. 34 alin. (1) lit. a), nu se iau in considerare perioadele care reprezinta stagiu de cotizare utilizate pentru stabilirea si acordarea anterioara a unui drept la indemnizatie de somaj.

(2) Perioadele care reprezinta stagiu de cotizare si care au fost utilizate pentru stabilirea si acordarea anterioara a unui drept la indemnizatie de somaj, prevazute la alin. (1), se iau in considerare la stabilirea stagiului de cotizare in functie de care se stabileste perioada pentru care se acorda indemnizatia de somaj si cuantumul acestui drept, prevazut la art. 39.

Care este statutul dvs in prezent?
problema e ca eu anul acesta nu am avut somaj nou am avut lunile ramase din somajul de anul trecut.mi sa spus ca la iarna nu voi beneficia de somaj pentru ca trebuie sa am 12 luni neintrerupte de la ultimul somaj
1. Trebuie ca in ultimele 24 de luni sa aveti 12 luni stagiu de cotizare la somaj.

2. - Cele 12 luni nu trebuie sa fie neaparat consecutive si nici neaparat a acelasi angajator.
- Dar sa tineti cont ca nu se iau in considerare lunile care reprezinta stagiu de cotizare utilizate pentru stabilirea si acordarea anterioara a unui drept la indemnizatie de somaj (adica se poate spune si asa cum ziceti dvs., sa aveti 12 luni lucrate dupa ultimul somaj).



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare indemnizatie de somaj neon butterflies neon butterflies conform ultimelor modificari ale legii 76, beneficiaza de indemnizatia de somaj cei ce au 12 luni consecutive lucrate in ultimele 24? (vezi toată discuția)
Stabilirea stagiului minim de cotizare cristi66 cristi66 am fost somer am fost angajat pe o perioada nedeterminata dupa care in luna de proba am fost eliberati toti ca nu mai erau resurse din initiativa ... (vezi toată discuția)
Somaj Madalina28 Madalina28 Daca in perioada de 24 de luni in care trebuie sa ai minim 12 luni lucrate o persoana a mai beneficiat de somaj mai poate beneficia de somaj? Precizez ca e ... (vezi toată discuția)