avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stabilirea stagiului minim de cotizare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stabilirea stagiului minim de cotizare

am fost somer am fost angajat pe o perioada nedeterminata dupa care in luna de proba am fost eliberati toti ca nu mai erau resurse din initiativa angajatorului. Am primit rapsuns ca trebuie sa fac alt dosar de somaj DAR...Pentru a beneficia din nou de somaj ar trebui sa va depuneti un nou dosar ... intrucat datorita faptului ca c.i.m. a fost incheita pe durat nedeterminata plata indemnizatiei de soamj a incetat ... insa aveti grija ca , la stabilirea stagiului minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii nu se iau in considerare perioadele care reprezinta stagiu de cotizare utilizate pentru stabilirea si acordarea anterioara a unui drept la indemnizatie de somaj. .
Inainte de a fi in somaj am avut 2 ani neintrerupti in stagiul de cotizare. La stagiul de cotizare eu am depus la dosar toata activitatea mea . Nu inteleg prea bine ce se ia in considerare alte 12 luni in stagiu ? daca am depus tot stagiul de cotizare e posibil sa nu il mai ia in considerare?



Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:57, 14 Ianuarie 2012
stagiul luat in calcul este de 12 existent in ultimele 24 de luni de la data concedierii. Nu se ia in calcul perioada pentru care vi s-a stabilit anterior dreptul la somaj. Tarziu, dar s-a desteptat si cei ce impart contributiile noastre.
Eu am 2 concedieri. Una in iulie si alta acum in ianuarie. Care din ele este luata in considerare in calcaulrea ultimilor 12 luni. Daca este luata in calcul ultima , perioada de somaj este luata in calculul ultimilor 24 de luni ??
1. Cele 12 luni cotizate la somaj trebuie cautate in ultimele 24 de luni.
2. Din aceste 24 de luni se scad lunile care au reprezentat stagiu de cotizare utilizate pentru stabilirea si acordarea anterioara a unui drept la indemnizatie de somaj.
3. Daca, dupa asta, va mai raman 12 luni cotizate la somaj (dar nu cred asa ceva) atunci veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj reluare plata cristi66 cristi66 Am fost angajat dupa excutarea 3 luni din somaj pe o perioada nedeterminata. Dupa expirarea timpului stipulat de proba am fost eliberati cu o notificare mai ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj? avram1977 avram1977 buna seara,as dori sa va intreb daca pot beneficia de somaj atit timp cit am mostenit de la parinti si pamint arabil fiind actele pe numele meu? si inca o ... (vezi toată discuția)
Somaj clopotzel clopotzel buna ziua Anul trecut in decembrie am vrut sa trimitem oameni in somaj si mi s/a spus ca s/a schimbat legea si ca trebuie sa aiba 12 luni lucrate in ... (vezi toată discuția)