avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 351 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda circulatie - Viteza nespecificata in PV
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda circulatie - Viteza nespecificata in PV

Buna ziua.
Am fost oprit de un echipaj de politie dotat cu radar.
Mi s-a comunicat ca aveam viteza de 79km/h in localitate cu limta de 50km/h.
I-am dat actele si am asteptat procesul verbal pe care l-am semnat la primire.
Cand am ajuns acasa si l-am citit am constatat ca nu e specificata viteza cu care am circulat. Scrie "...a circulat cu auto <nr. inmatriculare, km, localitatea> cu viteza de <spatiu liber> km/h".
Sa platesc 50% din amenda sau sa o contest cu riscul de a o plati integral?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: raduhanta , utilizator 09:44, 20 Iunie 2013
Buna ziua,

Eu va sugerez o a treia solutie: platiti amenda redusa in termenul legal de 48 ore, iar apoi faceti contestatie. Daca pierdeti nu riscati sa platiti amenda integral, iar daca veti castiga veti putea sa va recuperati banii platiti.
Sfatul meu este sa contestati direct, fara sa platiti. Daca platiti jumatate, pe langa faptul ca va dura mult procesul, va dura si mai mult pana veti recupera banii in cazul unei decizii favorabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare pv rutier- radar, martor asistent fara acte la el eliz_k eliz_k Buna ziua, As vrea sa va povestesc urmatoarea intamplare si sa va cer un sfat. Tranzitam cu sotul meu o localitate din Jud. Sibiu unde limita de viteza este ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat pentru incalcarea vitezei zenderady zenderady Buna ziua. Am fost inregistrat de un echipaj de radar ce se afla in mers pe contra-sens in localitate. Am fost mai apoi oprit dupa 10 minute de un alt echipaj ... (vezi toată discuția)
Suspendare drept conducere auto victoriatofan victoriatofan Daca mi s-a luat permisul auto fiindca am depasit cu 1 km limita maxima a vitezei legale (adica 51 km.) si am facut contestatie la judecatorie, daca nu platesc ... (vezi toată discuția)