Recent am fost acuzat de calomnie de catre firma unde am lucrat in toamna anului trecut, firma ce se ocupa cu crearea de pagini de internet. Cat am lucrat la ei m-am oferit sa inscriu site-ul firmei intr-un portal de monitorizare online a vizitatorilor.
Plecarea mea din firma s-a datorat faptului ca patronul nu a mai vrut sa imi dea banii de salariu, restructurandu-mi postul pe care am lucrat. Nu am facut plangere la ITM si mi-am vazut de treaba. La cateva luni, sunt sunat de catre fostul patronu si insultat la telefon fara motiv. Nu i-am raspuns prin asemenea gesturi, inchizandu-i telefonul in nas. Dupa acel telefon, de suparare am modificat denumirea site-ului firmei la care am lucrat pe portalul de monitorizare. Mentionez ca site-ul firmei a fost inscris pe un cont personal al meu in care am drepturi depline de administrare. Dupa alt timp aproximativ o luna sau 2 primesc alt telefon in care sunt insultat pentru a doua oara telefonic si amenintat ca se va face plangere de calomnie si defaimare impotriva mea. Dupa acest telefon am incercat sa scot site-ul respectivei firme din lista de pe portalul de monitorizare, dar nu am reusit.
Precizez ca atunci cand am facut aceasta modificare de descriere pe portalul trafic.ro firma respectiva avea alt site decat cel de acum, si ca atunci cand acestia si-au schimbat site-ul, modificarea pe portal era deja, ei punand scriptul respectivului portal cu acea descriere pe propria raspundere.
Astazi am fost chemat la audiere si am declarat exact cele spuse mai sus. Nelamurirea mea este urmatoarea.
Ce urmari pot surveni in cazul unei plangeri din partea unei firme pentru o persoana fizica, si ce se poate intampla in cazul meu?
Rog adminii sa ma scuze daca am postat gresit si sa ma anunte unde se va muta topicul!
nu cred ca veti pati nimic...nu vad unde ar fi calomnia, ati mintit ceva la adresa cuiva, ati defaimat....in schimb vad ca dvs ati fost insultat si amenintat...faceti si dvs. plangere
Pot face plangere pe baza apelurilor telefonice? Ma indoiesc ca autoritatea se va uita in inregistrarile telefonice pentru o plangere. Ce pot face in privinta asta? Alte dovezi nu sunt, martori sau dovezi scrise, decat telefonic.
Si modificarea pe portalul respectiv de monitorizare am pus o fraza de genul: " Realizam site-uri in 6 luni". Asta fiind motivul de calomnie, iar la audiere am fost anuntat ca as fi prejudiciat firma respectiva prin denigrarea imaginii. Dar repet ca ei au pus scriptul de monitorizare pe propria raspundere dupa ce si-au schimbat site-ul.
Denuntare calomnioasa
teo2304
Am primit o reclamatie la politie pentru insulta prin telefon(sms),nefondata,fara probe ,in plus persoana care a facut aceasta reclamatie incearca de ani de ... (vezi toată discuția)
Calomnie
jacquelline
Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu următoarea speta: o persoana lucrează de 10 ani intr-o firma. Este o persoana bine pregatita profesional, își face ... (vezi toată discuția)