avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Trebuie autorizatie ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Trebuie autorizatie ?

Pe domeniul privat (cale de acces, drum privat), se poate monta o bariera cu inscriptia "interzis drum privat", fara a solicita autorizatie?:(
Dar pentru montarea de interfoan la usa de intrare in blocul de locuit, este necesara solicitarea de autorizatie?
Cel mai recent răspuns: Manole Dumitru , utilizator 16:41, 21 Iunie 2013
Art. 1 din legea 50/1991 prevede ca ,,Executarea lucrarilor de constructii este permisa numai pe baza unei autorizatii de construire sau de desfiintare. Autorizatia de construire sau de desfiintare se emite la solicitarea detinatorului titlului de proprietate asupra unui imobil - teren si/sau constructii - ori a altui act care confera dreptul de construire sau de desfiintare, in conditiile prezentei legi"

Pentru orice constructie, fie ea si bariera, fie ea si pe terenul proprietate privata, trebuie obtinuta autorizatie de constructie.

Pentru interfon nu este necesara, pentru ca "se pot executa fără autorizaţie de construire (..) lucrări care nu modifică structura de rezistenţă, caracteristicile iniţiale ale construcţiilor sau aspectul arhitectural al acestora."
Ok..Bariera nu este o constructie in primul rand, deasemeni gardul sau o sarma de imprejmuire sunt niste accesorii ale fondului extravilan sau intravilan, dispuse de "temporar," de catre proprietarul (coproprietarii) fondului. Marcarea cu placuta a proprietatii deasemeni este un accesoriul al fondului, indicand ce fal de proprietate este (publica sau privata).
Care este rolul interfonului sau al barierei?? ca sa nu patrunda pe fondul privat orice persoana fara avizul celor care sunt proprietari. Ok.
Legea se refera la constructruirea de ""lucrari durabile"", ce au un caracter perpetuu sau de o durata mai indelungata, insa bariera este temporara pana la construirea unui "porti" sau a uni "gard."
Dupa cum interpreteaza unii legea, inseamna si daca pui doi piloni pe o alee ca sa nu mai intre cineva cu masinile in parc...trebuie autorizatie.. Asta este opinia mea
(art.1"Executarea lucrarilor de constructii.., " Ce se intelege prin "construcii"? La facultatea de Constructii am imvata acest lucru,,,dar nu mi s -a spus ca "bariera" la limita cu calea ferata este o lucrare constructie"!!!!)
Exista multe exemple de lucrari care nu sunt contructii, in sensul la care faceti trimitere, si care necesita totusi autorizatie de constructie: extindere instalatie sanitara, instalare panouri publicitare, recompartimentari interioare, montare de usi si geamuri cu modificarea golurilor deja existente, etc.

In curtea dvs., de exemplu, nu puteti sa faceti nici macar o magazie fara autorizatie. Puteti doar sa amplasati un... container.

Bariera presupune un soclu de beton, racordare la curent electric... Nu e interpretarea mea personala, cunosc un caz in care cel care realizase o astfel de bariera a fost reclamat de un vecin preocupat de... caprele celorlalti si a primit amenda.

Nu ucideti mesagerul! :(
Da, este adevarat; barierele electrificate se incadreaza la categoria aratata de D-voastra, Dar in discutia mea era vorba de doi "tarusi" infipti in pamant si o anexa pe deasupra pentru a marca ca dincolo de teava respectiva este drum privat si, sa nu mai intre camioane de tonaj, pentru ca deteoreaza aleea si instalatiile subsolice (sistem de canalizare, retea de apa potabila si reteaua de gaze naturale); In 2012 costul unei reparatii la sistemul de canalizare si instalatia de apa potabila a fost distrus de persoane necunoscute care au patruns pe alee cu masini grele, si costul sa ridicat la peste 45 milioane RON, Cine da despagubiri Primaria, Legea Nr.51/1991 sau "ramane ca in tren". Momentan Primaria a amendat o persoana care nu are nici un clin nici in maneca cu montarea asa zisei bariere. Dar exista actiune pe ordonanta presedintiala in sensul aratat ca toti coproprietarii sa semneze pentru instalarea unei astfel de bariere.

Eu va multumesc pentru efortul pe care l-ati facut pentru a-mi raspunde;
Dar doresc sa fac o precizare; daca autoritatile administrative locale (Primariile), ar da amenzi cate bariere, garduri, acareturi, piloni plantati si alte astfel de obiective amplasate, cred ca amenzile ar "Depasi PIB-ul Romaniei pe doi sau chiar trei ani." Am facut afirmatia ca cei ce lucreaza cu legea respectiva ii da o interpretare ffffffoarte eronata.
Daca se umbla la DEX sa vedem ce inseamna constructii, vom gandi astfel despre amplasare de diverse insemne; (pentru reclame panouri publicitare sunt norme distincte de L.51/1991, adica H.G; H.C.L.-uri..etc.); Dar astai RO...=D>
Ultima modificare: Vineri, 21 Iunie 2013
Manole Dumitru, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie construire sistem taxare parcare geluandrei geluandrei Buna ziua, doresc sa montez un sistem de taxare automat al parcarii (eliberatoare, cititoare tichete, bariere, automat de plata) intr-o parcare privata, care ... (vezi toată discuția)
Reglementari legale cu privire la publicitate prin afisare de banere janapress janapress buna ziua vreau sa deschid o intreprindere familiala in mediu rural activitatea - comertul cu amanuntul. dupa cum se spune publicitatea este sufletul ... (vezi toată discuția)
Amplasare panouri publicitare pe terenul proprietate personala Voxaledana Voxaledana Buna ziua! De curand am amplasat un panou publicitar pe terenul meu langa drumul public si se pare ca nu este legal. Panoul este pentru firma mea, pe terenul ... (vezi toată discuția)