Buna ziua, eu momentan sunt in concediu medical din cauza unei fracturi la mana suferit in timpul liber. Lucrez ca si livrator, si angajatul icearca sa ma preseze sa ma duc sa ajut pe noul coleg angajat acuma, cu firmele de pe ruta mea. Am ceva obligavitate sa o fac? Dupa ce revin din concediul medical, legal dupa cat timp ma poate da afara de la firma? Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Atat timp cat sunteti in concediu medical, nu va poate obliga nimeni sa veniti la munca.
Dupa ce reveniti la lucru puteti fi concediat, la expirarea unui preaviz de 20 de zile lucratoare.
Concedierea dvs poate fi dispusa imediat dupa revenirea din concediu medical. Nu exista niciun text de legea care sa prevada interdictia de a concedia un anumit interval de timp o persoana care revine din concediu medical.
Daca va concediaza, ca disponibilizare, conf art 65 alin 1 CM, atunci veti beneficia de un preaviz de 20 de zile lucratoare.
Nu puteti fi concediat decat dupa ce va intoarceti la serviciu.
Nu este obligatoriu ca , concedierea sa fie dispusa in baza art.65 C.mun. ca sa se beneficieze de somaj.
Exista si art.61 lit.c , lit.d C.mun. care dau posibilitatea sa se beneficieze de somaj.
Somaj dupa ccc
dariaTM
Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi despre cum ar trebui sa procedez in urmatoarea situatie:
Sunt in concediu pentru cresterea copilului pana in septembrie ... (vezi toată discuția)