avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Abuz firma recuperari- ajutor!
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Abuz firma recuperari- ajutor!

Buna seara, am si eu o mare problema, daca ma poate ajuta cineva pt un raspuns: tatal meu, pensionar, a facut un credit la banca de 3.000 de lei si nu a putut sa mai plateasca.au inceput sa il sune recuperarile, e o bataie de joc; are de platit la ei o dobanda de 900 de lei, le-a spus ca poate plati 100 de lei lunar(ceea ce face de 2luni), vrea sa faca un angajament si ei au spus ca nu se poate, trebuie sa plateasca toti cei 900 de lei, altfel il executa silit, sa se imprumute si sa le plateasca. exista o anumita suma pt care ei te dau in judecata? au dreptul sa refuze ca el sa plateasca 100 de lei lunar? A sunat si la banca si la recuperari si il trimit de colo colo spunandu-i ca nu pot sa ii dea informatii despre dosar. Cunosc o persoana careia i s-a acceptat de catre o alta firma de recuperari sa plateasca 50 de lei lunar. Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Iunie 2013
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: gabi120 , utilizator 17:48, 25 Iunie 2013
Pana la urma am facut rost de cei 900 de lei sa platim dobanda(intarzierile cum zic ei);tatal meu a insistat sa i se spuna daca dupa aceea ii vor accepta o rata mai mica pt restul creditului(3000lei), dar duduia aia insista ca mai intai platiti si dupa aceea va ajut, va facem o reesalonare. mie imi e teama ca dupa ce plateste dobanda il vor obliga la o rata de vreo 300-400 lei, iar el nu poate plati decat 100 lunar. presupun ca intentia lor e ca el sa intarzie ca sa ii puna din nou dobanda si sa o tina la nesfarsit. plus ca neobrazata i-a spus "Da' ce, dintr-o pensie de 1200 lei nu aveti sa platiti 500 pe luna?"..in conditiile in care trebuie sa ma intretina la facultate si cheltuielile zilnice sunt mari. Daca nu vor sa accepte 100 lunar, pot face o reclamatie undeva, aratand ca are si un copil in intretinere? pana la urma nu e rauvoitor, vrea sa plateasca. Protectia Consumatorului e in masura pt asa ceva? daca merg la ei cu chitanta pt 900 si cu toata povestea

Partea proasta e ca tipele de la recuperari mint intruna, i-au zis sa mearga la banca sa vada daca i s-a inchis dosarul ca sa il duca spre juridic si de fapt pe plicul de la ei scrie ca daca nu platiti "Vom recomanda creditorului sa va actioneze in instanta"(adica bancii din ce inteleg eu, dar recuperatorul decide daca il da spre executare). Vorbeste cu ea si ii spune ca a gasit bani, ea zice bine va vom redeschide si cardul si dupa ce a sunat iar la jumatate de ora i-a spus ca a venit scadenta de la banca. alea 48 de ore termen de plata a intarzierii s-au transformat in mai multe, lasandu-l sa plateasca marti pe 25. Mari mincinosi si escroci, merg doar pe intimidare.
Dvs ( tata) nu aveti un contract cu astia, ci cu banca.
Cereti in scris bancii un desfasurator, sa va dea un raspuns privind datoria dvs la zi. Atasati o copie dupa contract si luati nr de inregistrare de la banca.
Purtati corespondenta scrisa si cu firma de recuperari creante, cereti si lor sa va prezinte dovada ca sunt indreptatiti sa va ceara bani si explicatii in legatura cu sumele pretinse.
De unde stiti cui dati bani si pt ce ? Ce dovada aveti ca firma e imputernicita de banca sau e cesionar ?
Depuneti o reclamatie la protectia consumatorului pt ca desi aveti contract cu banca, aceasta nu v-a instiintat ca a cesionat creanta si nu va dau explicatii asupra sumei datorate de dvs.
Dobanda si penalitatile nu cresc, sunt cele asumate prin contractul semnat.
In instanta puteti obtine reducerea penalitatilor.






Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Iunie 2013
gi-jane2, moderator
Din ce am mai citit eu, ar fi posibila o reesalonare pe o perioada mai lunga si schimbarea datei scadente. Pentru acordul acesta de plata al unei rate lunare, teoretic nu ar trebui sa existe o intelegere scrisa?
Oricum sper sa nu mai fie absurzi sa ceara o suma exorbitanta cum au facut la inceput(i-au zis sa plateasca 1000 de lei in 3 rate, apoi au lasat-o la 500). Totusi 3000 de lei nu e o suma exagerata, dar daca nu vor accepta o rata de 100 de lei, voi merge la protectia consumatorului.
Multumesc pt raspunsuri.
Protectia consumatorului nu le poate impune sa accepte rate de 100 de lei lunar si nici n-ar fi in avantajul tatalui, va fi ca si cum nu plateste deloc, penalitati se aduna pt tot creditul ramas si acestea se platesc primele, in stilul asta, n-o sa scapati de datorie niciodata. Pt ca nu a platit la timp, tatalui i-a devenit tot creditul ramas, scadent anticipat asa ca cel ce va e creditor, poate apela la executor oricand si veti ajunge sa fiti ( tata) executat silit, va avea astfel poprire pe 1/3 din pensie . La datorie i se vor adauga si cheltuieli de executare.
Penalitatile le vom plati maine integral; sper ca dupa aceea vor dori sa negocieze. am mai intrebat in stanga si in dreapta si am gasit pe cineva cu o datorie de 7.000 lei(dublu fata de mine) si i s-a acceptat o rata lunara de 230 lei. cred ca depinde in ce toane o gaseste pe aia de la recuperari.

Alte discuții în legătură

Amenintare executare silita MihaelaPandia MihaelaPandia Buna ziua, Tatal meu are un credit la Piraeus Bank si are o rata lunara de 330 CHF(aproximativ 1200 lei),insa el are o pensie de 1180 lei,de altfel si ... (vezi toată discuția)
Cesionarea creantei bancare andresclaudia andresclaudia am un contract de credit bancar(nevoi personale fara ipoteca)din 2007. Ultima rata achitata in aprilie 2008. creditul a fost cesionat in data de30 01 2009 ... (vezi toată discuția)
Dat in judecata pentru neplata rata card angelamanuela angelamanuela buna ziua ! sotul meu are un card de cumparaturi de multi ani,am reusit de cateva ori sa scoatem ches-ul de 40% dar am tot pus la loc,pe extrasul de cont in ... (vezi toată discuția)