avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Abuz firma recuperari- ajutor!
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Abuz firma recuperari- ajutor!

Buna seara, am si eu o mare problema, daca ma poate ajuta cineva pt un raspuns: tatal meu, pensionar, a facut un credit la banca de 3.000 de lei si nu a putut sa mai plateasca.au inceput sa il sune recuperarile, e o bataie de joc; are de platit la ei o dobanda de 900 de lei, le-a spus ca poate plati 100 de lei lunar(ceea ce face de 2luni), vrea sa faca un angajament si ei au spus ca nu se poate, trebuie sa plateasca toti cei 900 de lei, altfel il executa silit, sa se imprumute si sa le plateasca. exista o anumita suma pt care ei te dau in judecata? au dreptul sa refuze ca el sa plateasca 100 de lei lunar? A sunat si la banca si la recuperari si il trimit de colo colo spunandu-i ca nu pot sa ii dea informatii despre dosar. Cunosc o persoana careia i s-a acceptat de catre o alta firma de recuperari sa plateasca 50 de lei lunar. Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Iunie 2013
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: gabi120 , utilizator 17:48, 25 Iunie 2013
Update: am platit intarzierea de 900 lei, au ramas 2.400 din credit pt care in prealabil ni se promisese o REESALONARE; dupa efectuarea platii, recuperatoarea ne-a zis ca pana vineri sa platim 500 de lei, apoi 1000, apoi restul. cum se poate asa ceva??nu vor sa schimbe nici data scadenta, mintind ca nu da voie banca(banca a spus ca recuperarile negociaza si daca am platit si intarzierea e bine pt ca recup. nu pot pune dobanda;a zis si angajatul de la banca sa ii zicem de 100 de lei, ca nu le dam mai mult).
Noi vom plati 100 sau 150 lunar pana pe 16-data scadenta- ca sa nu mai puna intarziere,poate doar o penalitate mai mica pt ca nu platim mai mult. Ea a vazut ca scoate banii de la noi si profita de situatie, deci nu va dori sa facem un acord. Credeti ca e in regula daca fac asa?
atentie la detalii.
va citez... este un card de cumparaturi.

sa intelegem deci cateva aspecte in acest caz.
1. tatal dvs nu stie sa il foloseasca.
2. tatal a platit doar suma minima din extras, si nu suma totala.
3. posibil a retras bani de pe card, ceea ce inseamna o alta dobanda.
4. cereti extrasele respectiv desfasuratorul platilor.
5. daca a ajuns la mana unei firme de recuperari, inseamna ca intarzierile sunt mari.
6. 30/40 de lei din 3000 de lei nu acopera in cazul unui card de credit decat suma minima.
7. aveti oricand la indemana banca si relatii cu clienti in cazul bancii, de ce nu ati apelat la ei si ati asteptat sa va sune recuperatorii ?
A mers de mai multe ori la banca, consultantul de acolo i-a spus mereu ca trebuie sa discute strict cu recuperarile pentru ca banca nu mai are nicio treaba(i-a spus doar ca acel card e blocat, i-a dat un numar la centrul bancii unde a cerut un angajament de plata-persoana de acolo nu prea a stiut ce sa ii spuna, i-a inregistrat o cerere la care "ii va raspunde in 30 de zile"-inca nu au trecut)
Nu prea a stiut sa il foloseasca, nu m-a intrebat pe mine si s-a trezit cu recuperatorii pe cap, dar nu e rauvoitor, vrea sa plateasca datoria, doar ca cei care il suna pur si simplu nu vor sa ajunga la niciun acord, nici macar acum dupa ce a platit integral intarzierea de 900 lei. A reusit sa afle de la ei doar ca mai are de plata 2400 lei. Totusi cand spui "reesalonare" nu cred ca inseamna transe de 1000 de lei..L-a mintit ca il va ajuta dupa ce plateste 900, dar au vazut ca s-a speriat si s-au gandit ca pot scoate toti banii de la el.
nu am zis nimic de reavointa.
banuiesc ca recuperatorii ii spun si ce numar de zile de intarziere are pentru acel produs.
banuiesc de asemenea ca banca respectiva are un departament de relatii cu clientii unde puteti cere informatii.
puteti depune o reclamatie in banca respectiva si sunt obligati sa va raspunda, conform legii.
daca nu reusiti sa ajungeti la un consens pe aceasta cale, apelati la un avocat.
Tocmai am platit intarzierea de 900 lei pt 160 zile de "neplata"(a platit si in acest timp dar dupa data scadenta si era un cerc vicios)
Chiar astazi i s-a spus ca ii mai raman de plata 2400 de lei-singura problema e ca nu vor sa accepte rate.oricum vom plati in jur de 150 pe luna pana in scadenta ca sa nu mai puna intarzieri. sunt niste escroci care au vazut ca a platit aia 900 si s-au gandit ca o sa scoata toti banii deodata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintare executare silita MihaelaPandia MihaelaPandia Buna ziua, Tatal meu are un credit la Piraeus Bank si are o rata lunara de 330 CHF(aproximativ 1200 lei),insa el are o pensie de 1180 lei,de altfel si ... (vezi toată discuția)
Cesionarea creantei bancare andresclaudia andresclaudia am un contract de credit bancar(nevoi personale fara ipoteca)din 2007. Ultima rata achitata in aprilie 2008. creditul a fost cesionat in data de30 01 2009 ... (vezi toată discuția)
Dat in judecata pentru neplata rata card angelamanuela angelamanuela buna ziua ! sotul meu are un card de cumparaturi de multi ani,am reusit de cateva ori sa scoatem ches-ul de 40% dar am tot pus la loc,pe extrasul de cont in ... (vezi toată discuția)