avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Instanta s-a pronuntat, cum obþin decizia completa a ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Instanta s-a pronuntat, cum obþin decizia completa a acesteia?

Pe portalul ministerului de justitie am aflat ca Instanta s-a pronuntat (favorabil) intr-un dosar in care sunt parte. Pe acest portal decizia Instantei este publicata in rezumat. Intrebarea mea este: Voi primi oficial (prin posta) aceasta decizie a instantei? Cum aflu daca parata face apel in termenul de 15 zile? Voi primi instiintari,citatii sau dupa aceste 15 zile trebuie sa ma duc la tribunal ca sa aflu daca s-a facut recurs si sa obtin o copie dupa decizia Instantei? Procedurile din tribunal privind consultarea dosarului si obtinerea de copii dupa inscrisurile depuse la dosar mi-au scos peri albi pe perioada acestui proces...
Cel mai recent răspuns: mari 85 , utilizator 23:52, 26 Noiembrie 2016
Am citit mai atent raspusurile dvs. si am inteles ca trebuie sa ma interesez la arhiva tribunalului. Multumesc si va rog sa igorati ultima intrebare (cu scuzele de rigoare):">
Trebuie să aveţi răbdare. Datorită volumului mare de muncă, instanţele redactează cu întârziere hotărârile judecătoreşti. Poate dura şi şase luni până veţi primi hotărârea acasă. Totul depinde de gradul de încărcătură a instanţei. Sigur că este bine să vă interesaţi şi la arhivă, dar cel mai probabil vi se va răspunde "nu s-a redactat, aşteptaţi acasă". Pentru că au trecut 30 de zile de la pronunţare, puteţi face cerere de urgentare a redactării hotărârii.
Multumesc. Trebuie sa aflu daca parata a facut apel. Sper ca asta pot sa aflu de la arhiva tribunalului... si daca s-au scurs cele 15 zile de la comunicare.
Multumesc. Voi inceca sa depun o cerere de urgentare a redactarii horararii judecatoresti.
PENTRU CEI INTERESATI: pe perioada vacantei judecatoresti (care nu stiu exact cat dureaza) lucrul cu publicul este numai MARTI si JOI.
Puteți afla din arhiva instanței dacă pârâta a declarat apel, însă termenul de apel începe să curgă după ce hotărârea îi este comunicată acasă. Ordinea este aceasta:
-întâi instanța redactează sentința;
-mai apoi, sentința civilă este comunicată părților;
-termenul de apel începe să curgă de la data la care pârâta primește hotărârea acasă.

Vacanța judecătorească durează până la sfârșitul lunii august iar zilele și intervalele orare în care se lucrează cu publicul sunt stabilite separat de fiecare instanță.

Alte discuții în legătură

Cand se face apel sau recurs la o hotarare judecatoreasca? carmenbn carmenbn Sotul meu este parte intr-un proces,care s-a incheiat in aprilie. Pe site apare asa:\\"Solutia pe scurt: Respinge cererea principală, ca neintemeiata. ... (vezi toată discuția)
Hotărâre judecătorească pronunțată: cum aflu care este situația dosarului meu? amalia79 amalia79 Buna ziua!Am fost intrun proces de succesiune,ca si parat,din anul 2015.Pe scurt,suntem trei frati care nu ne am pus deacord cu impartirea mostenirii ... (vezi toată discuția)
Primire decizie judecatoreasca dan944 dan944 Acu 2 luni am castigat un proces civil mi sa spus sa astept decizia acasa dar nu am primit nimic.Ce sa fav? (vezi toată discuția)