avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Instanta s-a pronuntat, cum obþin decizia completa a ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Instanta s-a pronuntat, cum obþin decizia completa a acesteia?

Pe portalul ministerului de justitie am aflat ca Instanta s-a pronuntat (favorabil) intr-un dosar in care sunt parte. Pe acest portal decizia Instantei este publicata in rezumat. Intrebarea mea este: Voi primi oficial (prin posta) aceasta decizie a instantei? Cum aflu daca parata face apel in termenul de 15 zile? Voi primi instiintari,citatii sau dupa aceste 15 zile trebuie sa ma duc la tribunal ca sa aflu daca s-a facut recurs si sa obtin o copie dupa decizia Instantei? Procedurile din tribunal privind consultarea dosarului si obtinerea de copii dupa inscrisurile depuse la dosar mi-au scos peri albi pe perioada acestui proces...
Cel mai recent răspuns: mari 85 , utilizator 23:52, 26 Noiembrie 2016
Intr-adevar, raspunsul de la arhiva a fost: "nu s-a redactat hotararea, pronuntarea n-a fost atacata prin apel".
Am o nelamurire, se poate considera ca publicarea pe portalul ministerului de justitie a pronuntarii este COMUNICARE? Pentru ca n-am idee de cand curg cele 15 zile.
Daca parata n-a primit comunicarea nici dupa o luna (noi n-am primit-o) inseamna ca cele 15 zile nici n-au inceput...
Ultima modificare: Marți, 16 Iulie 2013
iulian1958, utilizator
cele 15 zile incep sa curga din momentul in care primiti acasa hotararea, asta poate dura si pana la 6 luni. depuneti cerere de urgentare a redactarii hotararii dar ma tem ca fiind vacanta ..........
Multumesc. Cred ca-in sfarsit-am inteles...:(
iulian1958 a scris:
Am o nelamurire, se poate considera ca publicarea pe portalul ministerului de justitie a pronuntarii este COMUNICARE?

Nu. Am spus de mai multe ori, hotărârea se comunică părților acasă.


iulian1958 a scris:
Pentru ca n-am idee de cand curg cele 15 zile.

Păi v-am spus mai sus, dar repet: termenul de apel începe să curgă de la data la care pârâta primește hotărârea acasă.


iulian1958 a scris:
Daca parata n-a primit comunicarea nici dupa o luna (noi n-am primit-o) inseamna ca cele 15 zile nici n-au inceput...

Așa este, termenul nu a început să curgă.


Nu are relevanță data la care primiți dvs. hotărârea acasă, aşa cum vi s-a spus mai sus. Termenul de 15 zile în care hotărârea poate fi atacată începe să curgă de la data la care pârâta, nu dvs., o primește acasă. După ce primiți dvs. hotărârea acasă, vă duceți în arhiva instanței și aflați data la care a primit-o pârâta și dacă aceasta a declarat calea de atac.

Nu are importanță nici faptul că este vacanță judecătorească. Faceți cerere de urgentare a redactării hotărârii judecătorești. În vacanța judecătorească se redactează și se comunică, de regulă, toate hotărârile restante pentru că judecătorii nu mai intră regulat în ședințe.
Multumesc ca ati avut rabdare sa-mi explicati. Intre timp parata a facut apel, asa ca e posibil sa primesc citatia pentru Curtea de Apel inaintea hotararii de la Tribunalul Bucuresti... care nici macar n-a fost redactata.

Alte discuții în legătură

Cand se face apel sau recurs la o hotarare judecatoreasca? carmenbn carmenbn Sotul meu este parte intr-un proces,care s-a incheiat in aprilie. Pe site apare asa:\\"Solutia pe scurt: Respinge cererea principală, ca neintemeiata. ... (vezi toată discuția)
Hotărâre judecătorească pronunțată: cum aflu care este situația dosarului meu? amalia79 amalia79 Buna ziua!Am fost intrun proces de succesiune,ca si parat,din anul 2015.Pe scurt,suntem trei frati care nu ne am pus deacord cu impartirea mostenirii ... (vezi toată discuția)
Primire decizie judecatoreasca dan944 dan944 Acu 2 luni am castigat un proces civil mi sa spus sa astept decizia acasa dar nu am primit nimic.Ce sa fav? (vezi toată discuția)