avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Instanta s-a pronuntat, cum obþin decizia completa a ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Instanta s-a pronuntat, cum obþin decizia completa a acesteia?

Pe portalul ministerului de justitie am aflat ca Instanta s-a pronuntat (favorabil) intr-un dosar in care sunt parte. Pe acest portal decizia Instantei este publicata in rezumat. Intrebarea mea este: Voi primi oficial (prin posta) aceasta decizie a instantei? Cum aflu daca parata face apel in termenul de 15 zile? Voi primi instiintari,citatii sau dupa aceste 15 zile trebuie sa ma duc la tribunal ca sa aflu daca s-a facut recurs si sa obtin o copie dupa decizia Instantei? Procedurile din tribunal privind consultarea dosarului si obtinerea de copii dupa inscrisurile depuse la dosar mi-au scos peri albi pe perioada acestui proces...
Cel mai recent răspuns: mari 85 , utilizator 23:52, 26 Noiembrie 2016
Se poate vedea si pe portalul instantei daca s-a declarat cale de atac. Este scris in subsolul paginii sau sus...dupa caz. Se mentioneaza si care parte a declarat. La calculul termenului se iau in considerare zile calendaristice, si nu se iau in considerare prima si ultima zi din care incepe sa curga termenul. Daca termenul se sfarseste intr-o zi nelucratoare aceasta se muta in ziua imediat urmatoare lucratoare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Iulie 2013
Krissia ., Alte profesii
Vi se vor comunica, în ordine, hotărârea judecătorească şi mai apoi motivele de apel ale pârâtei. De abia după aceea veţi primi citaţie de la instanţă pentru judecarea apelului.

Declararea căii de atac nu va face altceva decât să grăbească redactarea hotărârii judecătoreşti. Sper că aţi primit cererea de apel şi aţi văzut că pârâta a menţionat în cuprinsul ei că va depune motivele de apel după ce i se comunică hotărârea.
Ma poate ajuta si p mine cineva?De cand s-a pronuntat instanta au trecut 8 luni si nu am primit nici recursul si nici decizia ce ma sfatuiti sa fac??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand se face apel sau recurs la o hotarare judecatoreasca? carmenbn carmenbn Sotul meu este parte intr-un proces,care s-a incheiat in aprilie. Pe site apare asa:\\"Solutia pe scurt: Respinge cererea principală, ca neintemeiata. ... (vezi toată discuția)
Hotărâre judecătorească pronunțată: cum aflu care este situația dosarului meu? amalia79 amalia79 Buna ziua!Am fost intrun proces de succesiune,ca si parat,din anul 2015.Pe scurt,suntem trei frati care nu ne am pus deacord cu impartirea mostenirii ... (vezi toată discuția)
Primire decizie judecatoreasca dan944 dan944 Acu 2 luni am castigat un proces civil mi sa spus sa astept decizia acasa dar nu am primit nimic.Ce sa fav? (vezi toată discuția)