Pe portalul ministerului de justitie am aflat ca Instanta s-a pronuntat (favorabil) intr-un dosar in care sunt parte. Pe acest portal decizia Instantei este publicata in rezumat. Intrebarea mea este: Voi primi oficial (prin posta) aceasta decizie a instantei? Cum aflu daca parata face apel in termenul de 15 zile? Voi primi instiintari,citatii sau dupa aceste 15 zile trebuie sa ma duc la tribunal ca sa aflu daca s-a facut recurs si sa obtin o copie dupa decizia Instantei? Procedurile din tribunal privind consultarea dosarului si obtinerea de copii dupa inscrisurile depuse la dosar mi-au scos peri albi pe perioada acestui proces...
Se poate vedea si pe portalul instantei daca s-a declarat cale de atac. Este scris in subsolul paginii sau sus...dupa caz. Se mentioneaza si care parte a declarat. La calculul termenului se iau in considerare zile calendaristice, si nu se iau in considerare prima si ultima zi din care incepe sa curga termenul. Daca termenul se sfarseste intr-o zi nelucratoare aceasta se muta in ziua imediat urmatoare lucratoare.
Vi se vor comunica, în ordine, hotărârea judecătorească şi mai apoi motivele de apel ale pârâtei. De abia după aceea veţi primi citaţie de la instanţă pentru judecarea apelului.
Declararea căii de atac nu va face altceva decât să grăbească redactarea hotărârii judecătoreşti. Sper că aţi primit cererea de apel şi aţi văzut că pârâta a menţionat în cuprinsul ei că va depune motivele de apel după ce i se comunică hotărârea.