De curand mi-am pierdut buletinul prin Timisoara,dar de nevoie a trebuit sa imi schimb domiciliul in Caras-Severin,in C-S nu am declarat buletinul pierdut si nici nu mi l-au cerut cand mi l-am facut.
Daca imi gaseste cineva vechiul B.I. ar putea sa imi faca ceva "probleme" / amenzi / imprumuturi cu el? In afara ca ar putea sa imi foloseasca datele la comunitari ca sa primesc amenzi de pe tramvai etc.
Cand se depun documentele pentru o noua carte de identitate se cere si cea veche. Daca omul nu o are trebuie sa spuna de ce: i s-a furat sau a pierdut-o.
Nu cred ca nu vi s-a cerut la ghiseu.
Cand mi-am schimbat buletinul la sat,am declarat ca l-am ars in foc din greseala,dar de curand mi-am dat seama ca l-am pierdut odata cu o mapa prin tramvai sau prin oras undeva,la facutate etc.
Deci cam ce probleme poate sa imi faca cu el cineva daca seria nu mai este valabila ?
Teoretic buletinul este nul. Practic, daca se afla inca in termenul de valabilitate si intra pe mana cui nu trebuie....mintea romanului e foarte constructiva, astfel incat nu aveti de unde stii la ce i se gaseste utilitate. Dvs. imposibil sa nu va fi cerut lucratorul de la ghiseu buletinul vechi. Unii romani care gasesc acte de identitate le predau la politie sau la primarie, poate ca si cu actul dvs. de idntitate se va intampla la fel.