Buna Ziua
Stie cineva cat voi lua eu concediu medical in situatia in care:
in data de 22 ianuarie 2013 am terminat concediul de crestere copil de doi ani, am reluat activitatea cu data de 24 ianuarie 2013, asa este scris in contract, dar eu m-am dus la serviciu pe data de 23 ian.2013).
In perioada 26,02-04,03.2013 am stat acasa cu copilul bolnav si m-i s-a suspendat contractul de munca, la incheiat pe 26,02 si la desfacut pe 04,03 2013 pt a nu-mi mai plati angajatorul la cartea de munca.Pe lunile februarie si martie , angajatorul mi-a luat din salariu 10% pt ca nu am anuntat mai dinainte cu o sapt. ca voi sta acasa cu copilul bolnav. Eu acum sunt insarcinata cu al doilea copil in 4 luni, nasc in perioada 10 , 11 noiembrie, trebuie sa intru in concediu medical avand probleme si m-ar interesa cat voi lua concediu medical daca am pe CM brutul 770ron, si din 2010pana in martie 2013 am avut 720????
Vă multumesc.
BUNA ZIUA.
AM INTREBAT SI VA MAI INTREBştie cineva cât voi lua eu concediu medical(suma cu aproximatie ma intereseaza) in situatia in care:
in data de 22 ianuarie 2013 am terminat concediul de crestere copil de doi ani, am reluat activitatea cu data de 24 ianuarie 2013, asa este scris in contract, dar eu m-am dus la serviciu pe data de 23 ian.2013).
In perioada 26,02-04,03.2013 am stat acasa cu copilul bolnav si m-i s-a suspendat contractul de munca, la incheiat pe 26,02 si la desfacut pe 04,03 2013 pt a nu-mi mai plati angajatorul la cartea de munca.Pe lunile februarie si martie , angajatorul mi-a luat din salariu 10% pt ca nu am anuntat mai dinainte cu o sapt. ca voi sta acasa cu copilul bolnav. Eu acum sunt insarcinata cu al doilea copil in 4 luni, nasc in perioada 10 , 11 noiembrie, trebuie sa intru in concediu medical avand probleme si m-ar interesa cat voi lua concediu medical daca am pe CM brutul 770ron, si din 2010pana in martie 2013 am avut 720????
Vă multumesc.
1. Se aduna veniturile brute din cele 6 luni anterioare intrarii in concediu de maternitate, rezultatul se imparte la numarul de zile lucratoare din cele 6 luni si se obtine media zilnica a bazei de calcul (Mzbc).
2. Mzbc se inmulteste cu 85% si se obtine indemnizatia zilnica pentru conecdiul de maternitate (Izcm).
3. Izcm se inmulteste cu numarul de zile de concediu medical prevazute in certificatul medical si se obtine indemnizatia pentru concediul de maternitate.
4. Din indemnziatia pentru concediul de maternitate se retine numai contributia pentru pensie.
5. Daca este vorba de alt fel de concediu medical calculul se face la fel numai ca se modifica procentul de indemnizatie (care poate fi diferit de 85%).
6. Datele prezentate de dvs. nu sunt suficiente pentru a calcula indemnizatia zilnica pentru concediul medical.