avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare creanta daca nu exista un contract
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare creanta daca nu exista un contract

Buna ziua
Pe ce as putea sa-mi intemeiez o actiune sa pot recupera o creanta, unde nu exista contract ci doar o comada de efectuare lucrari.
Au fost emise facturile si confirmate de debitor, dar refuza sa le plateasca
Cel mai recent răspuns: eclair , utilizator 19:59, 25 Iunie 2013
Incercati procedura cu privire la cererile cu valoare redusa.-art. 1025 si urm, din codul de pro civila.
suma depaseste 100000 de mii de lei.Nu ar merge decit la somatie pe 1013 CprC dar nu exista contract incheiat

Multumesc pentru raspuns
Tocmai de aceea nu m-am referit la ordonanta in raspunsul meu, desi nu toate instantele resping actiunile intemeiate pe ac procedura ptr lipsa contract, unele apreciaza ca factura este un contract ,un inscris insusit de parti ,prin care este determinata creanta.
Daca nu, dreptul comun.
Cel mai simplu este pe dreptul comun.
Doar daca debitorul va recunoaste existenta datoriei aveti sanse pe o procedura simplificata.
Puteti merge dreptul comun, fiind o procedura sigura. daca alegeti sa mergeti pe punerea in intarziere conform ordonantei de plata, facturile sunt recunoscute chiar si fara contract (cel putin eu nu am intalnit situatia in care debitul sa nu fie acceptat de instanta , este o creanta certa lichida si exigibila, atentie doar la termenul de prescriptie).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in pretentii ncc bellabianca52 bellabianca52 Buna ziua, Pentru formularea unei actiuni in pretentii (neplata facturi cf contract) pe ce dispoitii ale codului civil pot sa intemeiez actiunea? (vezi toată discuția)
Procedura somatiei de plata vasile2013 vasile2013 In cazul procedurii de somatie de plata, art.1013 si urm. Cod proc civila, in cazul in care creanta nu este certa si daca nu a fost insusita prin semnatura de ... (vezi toată discuția)
og 5/2001 , somatia de plata - se mai aplica? flory1 flory1 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca se mai poate introducere cerere de somatie de plata, in baza OG 5/2001 si respectiv art 119/2007 potrivit noului cod ... (vezi toată discuția)