Buna ziua!
In urma unui proces intre tatal meu si Asociatia de proprietari, Insanta a decis:
Obligă pârâtul să plătească reclamantei suma de 3041,43 lei, reprezentând majorări de întârziere aferente perioadei februarie 2005 – aprilie 2009, respectiv mai 2009 – mai 2012.
Tin sa mentionez ca pe parcursul procesului din partea Asociatiei nu s-a prezentat nimeni si nu a raspuns la nici una dintre problemele ridicate de noi. In plus a prezentat doua situatii ale restantelor, pe aceasi perioada cu sume diferite....listate din calculator. Am ridicat problema corectitudinii, dar Instanta nu a avut nimic de comentat la adresa aceasta. Pentru toti ceilalti proprietari ai Asociatiei chemati in judecata, Instanta a sters majorarile de intarziere din perioda 2005-2009.
Este acesta un proces corect si ce se poate face in continuare?(Tatal meu nu isi permite sa angajeze un avocat)
Apartamentul este pe numele ambilor parinti si ambii locuiesc in acesta.. Procesul a fost intentat doar impotriva tatalui.
Poate Asociatia sa se indrepte asupra apartamentului pentru recuperarea banilor?
Multumesc mult de tot!
Impotriva sentintei astfel pronuntate aveti deschisa calea de atac a recursului, in care veti invoca prescriptia in principal si celelalte aparari in ceea ce privesc sumele stabilite prin hotarare..
Apartamentul nu va putea fi executat silit daca este proprietatea ambilor parinti, ci eventual facut mai intai partajul. Era o cu totul alta solutie daca erau amandoi actionati in instana.
Multumesc mult pentru raspuns.
Din Noul Cod de procedura civila am inteles ca o persoana fizica poate face recurs doar daca este reprezentat de un avocat.Este adevarat si de cand intra in vigoare?
Prevederea este in vigoare si se aplica proceselor ce se judeca dua noua procedura.
Vi se aplica aceasta prevedere legala daca procesul a fost inceput dupa 15 febr 2013. Daca este anterior acestei date nu aveti nevoie neaparat de avocat.
Multumesc mult de tot!
Procesul a fost inregistrat In iunie 2012 si prima sedinta a fost pe data de 11.02.2013. Asta inseamna ca se poate reprezenta singur.
Diviziunea sau partajul poate fi cerut si facut de Asociatie?
Da, partajul poate fi facut la cererea creditorilor, deci si asociatiei. Insa suma restanta este relativ mica si nu cred ca vor intreprinde acet demers avand in vedere costuril destul de ridicate ale acestei proceduri. Probabil ca vor pune poprire pe venituri/pensie.
Incercati sa ajungeti la un acord cu ei, eventual o esalonare a datoriei.