avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Girant - cum recuperez de la debitor ce platesc in ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Girant - cum recuperez de la debitor ce platesc in locul lui?

Sotul meu a cumparat o masina in rate acum 7 ani,iar girantul am fost eu.A facut refinantare acum 3ani si girantul am fost tot eu.De 2 luni am divortat si masina a ramas la el.Ratele nu le-a platit dev 3-4 luni si eu primesc scrisori de la banca.Mai are de platit 1,6 ani.Problema este :cum pot eu sa nu mai fiu girantul lui?MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:57, 23 Iunie 2013
nu are nimic a face una cu alta...divortul este divort si impartirea bunurilor, castigurilor si cheltuielilor este o alta treaba. In calitate de girant aveti obligatia sa-l "inlocuiti" pe cel pe care l-ati girat si in caz de neplata, aveti datoria si obligatia legala de a plati in locul lui. In final pueti sa alegeti sa nu platiti insa banca sau cei care v-au imprumutat va vor soma sa platiti. Ar fi bine sa deschideti o actiune de partajare a bunurilor si in acest mod, pana la solutionarea cauzei, aveti motiv intemeiat sa nu platiti.
va dorim succes
Pentru recuperarea banilor achitati dupa divort il puteti actiona in judecata.
Este singura modalitate prin care sa va recuperati banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am platit ca girant; imi pot recupera banii de la titular? florinmarginean florinmarginean Buna, as vrea sa ma ajute cineva daca e posibil. In urma cu doi ani am fost girant la cineva si nici in momentul de fata nu mi-am recuperat banii. Ce sa fac, ... (vezi toată discuția)
Giranti damaschin1962 damaschin1962 Am girat o anumita persoana iar ea nu mai vrea sa plateasca creditul.Executorul mi-a facut poprire pe pensie(si celorlalti 2 giranti).Am vreo posibilitate de a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am fost executata silit in calitate de girant. mentionez ... Ioan Cristina Ioan Cristina Buna ziua! Am fost executata silit in calitate de girant. Mentionez ca imprumutatul a decedat in timpul derularii contractului de imprumut. Pot formula ... (vezi toată discuția)