Sotul meu a cumparat o masina in rate acum 7 ani,iar girantul am fost eu.A facut refinantare acum 3ani si girantul am fost tot eu.De 2 luni am divortat si masina a ramas la el.Ratele nu le-a platit dev 3-4 luni si eu primesc scrisori de la banca.Mai are de platit 1,6 ani.Problema este :cum pot eu sa nu mai fiu girantul lui?MULTUMESC
nu are nimic a face una cu alta...divortul este divort si impartirea bunurilor, castigurilor si cheltuielilor este o alta treaba. In calitate de girant aveti obligatia sa-l "inlocuiti" pe cel pe care l-ati girat si in caz de neplata, aveti datoria si obligatia legala de a plati in locul lui. In final pueti sa alegeti sa nu platiti insa banca sau cei care v-au imprumutat va vor soma sa platiti. Ar fi bine sa deschideti o actiune de partajare a bunurilor si in acest mod, pana la solutionarea cauzei, aveti motiv intemeiat sa nu platiti.
va dorim succes
Giranti
damaschin1962
Am girat o anumita persoana iar ea nu mai vrea sa plateasca creditul.Executorul mi-a facut poprire pe pensie(si celorlalti 2 giranti).Am vreo posibilitate de a ... (vezi toată discuția)