avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Informare medicina muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Informare medicina muncii

Buna ziua,
As dori sa stiu daca in momentul in care am informat angajatorul despre starea mea de graviditate nu sunt obligati sa imi dea o informare de la medicina munci pe care eu sa o semnez.
Mentionez ca le-am trimis cererea si scrisoarea medicala inca de la inceputul lui mai si nici pana acum nu am primit accea informare. Si mai mentionez faptul ca o colega acum un an de zile cand a ramas gravida a primit accea informare in max o sap.
As vrea sa stiu acceste lucruri pentru ca nu stiu daca voi avea drepturile cuvenite, cum ar fi sa imi micsorez programul de munca la 6 ore.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:16, 20 Iunie 2013
OUG nr.96/2003 prevede:
art. 7
(1)În termen de 10 zile lucrătoare de la data la care angajatorul a fost anunţat în scris de către o salariată că se află în una dintre situaţiile prevăzute la art. 2 lit. c)–e), acesta are obligaţia să înştiinţeze medicul de medicina muncii, precum şi inspectoratul teritorial de muncă pe a cărui rază îşi desfăşoară activitatea.

(2)De la data primirii înştiinţării medicul de medicina muncii şi inspectoratul teritorial de muncă vor verifica condiţiile de muncă ale salariatei la termenele şi în condiţiile stabilite prin normele de aplicare a prezentei ordonanţe de urgenţă.

.....

Art. 13
În baza recomandării medicului de familie,
salariata gravidă care nu poate îndeplini durata normală de muncă din motive de sănătate, a sa sau a fătului său, are dreptul la reducerea cu o pătrime a duratei normale de muncă, cu menţinerea veniturilor salariale, suportate integral din fondul de salarii al angajatorului, potrivit reglementărilor legale privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariata insarcinata anymaryh anymaryh buna ziua! va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza cand o salariata ma anunta ca este insarcinata ? trebuie sa dea o declaratie, sa aduca certificat medical ? ... (vezi toată discuția)
Protectia maternitatii Catalina Covaliu Catalina Covaliu In situatia in care o colega, anunta doar verbal \\"starea\\" de sarcina, care sunt pasii care trebuie urmati? Atat de catre angajator, insa si de catre ... (vezi toată discuția)
Reducerea programului de lucru in timpul sarcinii Dana2112 Dana2112 Buna ziua, Am primit de la doctor o adeverinta in care este recomandata reducerea programului de lucru pentru ca am o sarcina cu risc. Am dus la angajator ... (vezi toată discuția)