avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire si pe salariu si pe conturi bancare
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire si pe salariu si pe conturi bancare

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti daca este legal ca pentru acelasi titlu executoriu sa fie facute doua popriri, o retinere din salariu si blocarea conturilor. Mentionez ca la o banca am un credit si trbuie sa platesc rata, iar la alta banca mi se vireaza salariul. Acest lucru poate fi considerat abuz?
Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 20 Iunie 2013
arinaioana, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 15:11, 20 Iunie 2013
Nu este niciun abuz, in cont pot intra si alte sume, nu doar veniturile salariale. nu este legal sa se blocheze mai mult de 1/3 din veniturile salariale insa. Daca va retine si banca 1/3 si angajatorul 1/3, faceti adresa la executor si cereti-i sa va elibereze ceea ce excede cuantumului legal. daca refuza, ii faceti direct plangere penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocare conturi lorelay1 lorelay1 Buna ziua. In urma cu o luna, mi-a venit o executie de la CETELEM. In acelasi timp mi-au fost blocate toate conturile, asta insemnand: contul de salariu si un ... (vezi toată discuția)
Poprire de catre executor judecatoresc marian72 marian72 Buna ziua ! Am instituita o poprire de catre un executor judecatoresc ,in suma de 4,372 lei , dintre care 826 lei sunt cheltuieli de executare silita ... (vezi toată discuția)
Poprire pe cont anymicu anymicu Am un credit neachitat la o anumita banca pentru care am primit somatie de plata si proprire pe salariu si toate conturile bancare, conform titlului executoriu ... (vezi toată discuția)