Am un credit neachitat la o anumita banca pentru care am primit somatie de plata si proprire pe salariu si toate conturile bancare, conform titlului executoriu judecatoresc. Nu am nici un cont de depozit, dar azi cand am mers sa achit un rata la un credit de la o alta banca mi s-a spus ca am proprire pe cont si ca suma aferenta ratelor respective se va duce in contul celeilalte banci. Ce pot sa fac in acest sens, ca sa-mi achit in continuare ratele la cea de a doua banca, la prima oricum mi se opreste din salariu o treime, reprezentand acel titlu executoriu.
Daca banca unde aveti creditul in derulare nu are gaj/ipoteca pe cont, nu prea aveti ce face.
Doar banca respectiva poate gasi solutii, nu altcineva. Si ei sunt interesati sa platiti creditul catre ei.
P.s. de fapt exista o sansa.... sa dati declaratie ca banii respectivi reprezinta venit din salariu si sa aduceti o dovada de la angajator ca s-a retinut acolo 1/3 din salariu. In acest caz, executorul nu mai are dreptul sa retina din veniturile salariale . Ii cereti executorului sa trimita adresa la banca cu creditul pe curent sa poata incasa rata creditului. 99 % din executori nu o vor face. Incercati sa faceti un angajament de plata si ei sa ridice poprirea.