avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inchiriere imobil de catre uzufructuar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inchiriere imobil de catre uzufructuar

Buna ziua,
am o intrebare
beneficiarul dreptului de uzufruct viager poate inchiria imobilul fara consimtamantul celeui care detine nuda proprietate?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters82289 , utilizator 19:51, 20 Iunie 2013
desigur ca poate. Mai mult decat atat, acesta poate cesiona insusi dreptul de uzufruct fara consimtamantul proprietarului. "Art. 714 Cod civil alin (1) În absenţa unei prevederi contrare, uzufructuarul poate ceda dreptul său unei alte persoane fără acordul nudului proprietar, dispoziţiile în materie de carte funciară fiind aplicabile"
Ultima modificare: Joi, 20 Iunie 2013
ContSters82289, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiunea uzufructului Gavril123 Gavril123 Buna ziua, Intrebarea mea este: Mama mea vrea sa treaca dreptul sau de uzufruct viager (imobil) pe numeme meu. Am fost la un notar public, unde ni s-a ... (vezi toată discuția)
Cesiunea uzufructului Curioasalegii Curioasalegii Buna ziua. As avea 2 intrebari: 1. Daca in actul de constituire a dreptului de uzufruct viager nu s-a stipulat expres ca cesiunea uzufructului la o alta ... (vezi toată discuția)
Bunica are uzufruct viager asupra unor proprietăți. se poate cumpăra acest drept? Adrian Jurca Adrian Jurca In ce conditii pot cumpara dreptul de uzufruct viager pe care il are bunica mea asupra unor proprietati? (vezi toată discuția)