avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimbarea numelui dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbarea numelui dupa divort

In urma divortului,in hotarare se specifica faptul ca trebuie sa revin la numele anterior casatoriei,fara a se specifica o perioada de timp in care trebuie sa fac acest lucru .As dori sa stiu daca desi nu a fost specificat ,exista vreo reglementare in acest sens care sa ma oblige sa fac acest lucru intr-un anumit timp-limita.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: stefania38 , utilizator 17:36, 9 Noiembrie 2011
Dar daca se asteapta implinirea varstei ca si cel de al treilea sa poate fi audiat si atunci si acesta cere sa fie incredintat tatalui,exista certitudinea ca toti vor ramane la tata sau care sunt alte criterii de care se tine cont in incredintarea copiilor in urma divortului?
Instanta va tine cont de interesul minorilor. Daca considera ca unul dintre parinti poate oferi conditii mai bune pentru cresterea si educarea minorilor...acestuia ii vor fi incredintati copiii.
Lege nr. 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului
Daca instanta considera nedesar, poate dispune audierea minorului chiar daca acesta nu a implinit varsa de 10 ani.
Lege nr. 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului
Daca instanta considera nedesar, poate dispune audierea minorului chiar daca acesta nu a implinit varsa de 10 ani.
Dar tatal poate cere in mod expres audierea acestuia?(adica a celui de al treilea copil)sau in ce cazuri instanta considera necesara audierea acestuia?daca spre exemplu mama isi are serviciul in alta localitate si este plecata de miercuri pana vineri inclusiv si sta in localitatea de resedinta a copiiilor doar luni si marti poate fi acesta un atu?
Va multumesc din nou anticipat

Alte discuții în legătură

Schimbare nume cristina_2345 cristina_2345 Buna ziua, Am divortat de comun acord in luna octombrie si acum cateva zile am primit decizia prin posta. Am solicitat revenirea la numele dinainte de ... (vezi toată discuția)
Buletin facut tarziu bogdanirimia bogdanirimia buna ziua! as vrea sa stiu daca mi se va da amenda din cauza ca nu mi-am facut cartea de identitate la timp.eu am intarziat 2 ani deoarece am fost plecata din ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume ContSters116875 ContSters116875 In cazul schimbarii numelui, ca urmare a casatoriei, in cat timp se pot actualiza datele la : banca (in cazul unui credit deja existent), serviciu ( ... (vezi toată discuția)