avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Plata impozitului pentru teren detinut fara acte de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Plata impozitului pentru teren detinut fara acte de proprietate

Buna seara! Detin din 1970 suprafata de teren de 1200 mp., act de proprietate am doar pentru 1000 mp, pentru care am platit mpozit, Pentru diferenta de 200 mp pe care ii detin din 1970 am deschis actiune in istanta pentru uzucapune, terenul nefind revendicat, nu este domeniul public si nici in posesia statului. In motivarea judecatorul mi sa respens actiunea pentru neplata impozitului !!! Pai cum puteam sa platesc impozit pentru cei 200 mp daca nu sunt trecuti in registrul agricol, sau inscrisi la alte institutii, atat timp cat nu am act de prprietate. Va implor dati-mi un raspuns, ce pot sa fac? ce ar fi trebuit sa fac si nu am facut?
#-o
Cel mai recent răspuns: Hardman , utilizator 01:35, 21 Iunie 2013
Recurs. Impozit plăteşte proprietarul, iar nu posesorul. Acţiunea în constatarea uzucapiunii este acţiunea posesorului neproprietar.
Ultima modificare: Joi, 20 Iunie 2013
rodiatea, utilizator
Art.1890 Cod civil, prevede ca regula speciala, dobandirea dreptului de proprietate prin simpla exercitare a posesiei utile timp de 30 ani, fara ca persoana care poseda sa fie tinuta a produce vreun titlu si fara sa i se poata opune reaua credinta. Singurele conditii necesare si suficiente pentru a uzucapa sunt exercitarea unei posesii utile timp de 30 ani, fie aceasta chiar si de rea credinta, si fara vreun titlu .
Prescriptia achizitiva este efectul unei posesii utile ce presupune ca posesia sa fie continua, neintrerupta, netulburata si sub nume de proprietar.

Posesia nu este utila, cat timp cel ce o invoca nu a posedat imobilul sub nume de proprietar, ci a exercitat doar un drept de folosinta si administrare asupra bunului, titularul dreptului de proprietate fiind cunoscut si inscris in cartea funciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiunea de 30 de ani rasvan20 rasvan20 Tatal meu a cumparat cu chitanta de mana in 1974 un teren in suprafata de 70 mp de la unul dintre cei doi proprietari ai terenului in suprafata de 190 mp. S-a ... (vezi toată discuția)
Achizitie teren din jurul casei - uzucapiune posibila? catalinn008 catalinn008 buna ziua, am nevoie de un sfat. bunicii sotiei locuiesc intr-o casa de peste 20 de ani. In jurul anilor 2000 au cumparat casa de la primarie, insa nu si ... (vezi toată discuția)
Fond funciar dan944 dan944 Exista o lege ca daca ai intrat in posesia unui teren chiar si fradulos dupa un anumit timp de folosinta devii propietar de drept? Se pare ca nu stie nimeni (vezi toată discuția)