va rog sa -mi dati raspuns tot aici la intrebarile mele ca nu stiu sa caut in alta parte.Atita timp cit exista un singur mostenitor legal deoarece nu mai am frati sau surori ,rudele defunctilor (nepoti)au dreptul si ei la mostenirea care legal imi apartine mie?multumesc mult pentru intelegere.
Buna ziua,
La mostenire vin in ordine: descendentii, ascendentii, colateralii privilegiati, apoi alte rude.
In cazul dumneavoastra la mostenire veniti doar dumneavoastra daca nu aveti frati sau daca nu ati avut frati care, desi decedati, au urmasi.
av. Gabriel Klein Kiritescu
va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare :cit timp trebuie sa treaca pentru ca terenul pe care il ai ca mostenire si nu l-ai folosit si poate fi revendicat de cei care l-au ocupat abuziv si l-au lucrat acestia fiind si rude cu decedatii dar neavind nici un drept la mostenire?pe scurt problema e ca din 1989 cind a decedat mama ,tatal fiind decedat inaintea mamei nu m-am mai interesat de pamint pina acuma eu fiind in alt judet iar terenul a fost ocupat abuziv de niste rude care l-au cultivat pina acuma.multumesc pentru raspuns.
tertii in cauza pot invoca uzucapiunea de 30 de ani in instanta. dar deocamdata nu pot solicita acest lucru in instanta , nefiind implinit acest termen.
ati platit macar impozit pe acel teren ? ar trebui sa va interesati, sa mergeti la primarie, sa platiti impozitul retroactiv in cazul in care nu l-ati platit ..
cred ca nu o sa puteti rezolva problema decat in instanta ..
Succesiune
anissia
Am avut un var care a decedat in luna noiembrie anul trecut, casatorit dar fara copii. Acum vreo 2 ani se pare ca i-ar fi facut sotiei un act prin care ... (vezi toată discuția)