avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare persoana din UE (Spania) in Romania
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare persoana din UE (Spania) in Romania

Buna ziua,

Un cetatean din Spania s-a prezentat la noi la interviu si dorim sa il angajam. Problema este ca la completarea registrului de evidenta al salariatilor ne apare o eroare la introducerea datelor din cartea sa de identitate. Mentionez ca cetateanul nu are acea carte de rezidenta cu codul numeric personal pe teritoriul Romaniei care ne permite fara probleme inregistrarea in Revisal.

Imi puteti spune va rog cum ii putem inregistra un contract de munca acestui cetatean? Care sunt pasii ce trebuie urmati?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:34, 21 Iunie 2013
Pentru inceput va trebui sa se obtina cartea de rezidenta pentru Ro. Procedura este relativ simpla si consta in prezentarea la ORI a unui dosar cu urmatoarele documente:
-dovada spatiu de locuit (contract de comodat, inchiriere, proprietate)
-asigurare sanatate
-copie carte de identitate proprie
-taxe 6 lei
-extras de cont
-cerere
Un cetatean membru al unui stat UE se angajaeaza ca si un cetatean roman. Nu are nevoie de carte de rezidenta .

Un Revisal se poate inregistra acest salariat, dar nu si in declaratia D112 care necesita obligativitatea CNP-ului.
Ultima modificare: Vineri, 21 Iunie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
freeelis a scris:

Un cetatean membru al unui stat UE se angajaeaza ca si un cetatean roman. Nu are nevoie de carte de rezidenta .

Un Revisal se poate inregistra acest salariat, dar nu si in declaratia D112 care necesita obligativitatea CNP-ului.

Cum inregistrati dumneavoastra in Revisal acest membru al UE? La rubrica CNP ce scrieti? Noi nu am reusit sa facem acest lucru, ne da eroare.
Multumesc,
Nu are cum sa dea eroare in programul REVISAL pus la dispozitie de catre Inspectia Muncii.

Se fac urmatoarele inscrieri:
- nume , prenume
- cetatetenie : UE sau SEE
- tara SPANIA
- act identitate : pasaport
- seria si nr.
se da continure si nu apare nici eroare la salvare ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referitor la revisal Dinush Dinush Daca un salariat este cetatean maghiar, dar i-am facut CNP Romanesc, prin urmare are domiciliul in Romania, in Revisal la date personale ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Cim persoana cu certificat de inregistrare crenguta79 crenguta79 Buna ziua. Am urmatoarea intrebare: pot face contract de munca unei persoane straine, care imi aduce ca si act de identitate un Certificat de Inregistrare care ... (vezi toată discuția)
Angajare cetatean libanez elam elam Buna ziua ! Va rog frumos, daca se poate, sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea problema : - dorim angajarea unui cetatean libanez, care are permis ... (vezi toată discuția)