acum vreo 4 ani am facut un credit la o banca, si pt ca ,de la un moment dat, nu am mai platit (din motive reale) mi s-a reziliat contractul de credit pe 17 iunie 2010. acum , banca a vandut contractul catre o firma de recuperari, astia m-au sunat deja,insa ,fiindca datoria s-a prescris, eu nu am de gand sa stau la palavre cu ei. m=au amenintat ca,desi datoria s-a prescris, eu sa le platesc ca ma vor suna pina o voi face.
eu nu sunt vreuna slaba de inger si nu ma intimidez usor .si eu cu ei nu am nicio legatura, n-am semnat nimic cu ei, n-am primit nimic de la nimeni decat 2 telefoane de la recuperatori. pe mine ma intereseaza asa: exista in acest moment ,in codul de procedura penala, articol legat de hartuire?
din punctul meu de vedere ,pt faptul k eu n-am nicio legatura cu ei si datoria s-a si prescris, ma simt hartuita. pot folosi hartuirea drept metoda de a ma apara atunci cand sunt sunata? sau la ce alt articol din lege pot apela pt a ma apara ?multumesc tuturor.
In legislatia in vigoare nu e prevazut acest soi de hartuire. Va fi cand va intra in vigoare noul cod penal, dar si atunci e vb de sunat fara drept/ interes legitim, ori saracii au.
Apoi nu datoria e prescrisa ci cel mult, dreptul lor la actiune asta insemnand nu ca nu mai aveti bani de dat inapoi, ci ca nu va mai pot obliga sa-i returnati, insa nu inseamna ca ii puteti opri sa va streseze. E dreptul lor sa incerce pe cale amiabila sa-si recupereze cat datorati.
Va puteti schimba numarul de telefon
deci nu exista nicio posibilitate de a ma apara in fata lor? discutiile sunt la inceput si inca se poarta oarecum acceptabil, dar sunt sigura ca vor deveni ostile f curand. stiu(din ce am citit pe forum) ca pot apela si la amenintari.ms
Ba da, platiti si scapati de ei sau nu platiti si nu cedati amenintarilor/ nu va lasati intimidata.
Puteti avea si ghinion ca instanta sa le dea dreptate si executorului sa obtina incuviintare pt a va executa silit.