avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... datorie prescrisa
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

datorie prescrisa

acum vreo 4 ani am facut un credit la o banca, si pt ca ,de la un moment dat, nu am mai platit (din motive reale) mi s-a reziliat contractul de credit pe 17 iunie 2010. acum , banca a vandut contractul catre o firma de recuperari, astia m-au sunat deja,insa ,fiindca datoria s-a prescris, eu nu am de gand sa stau la palavre cu ei. m=au amenintat ca,desi datoria s-a prescris, eu sa le platesc ca ma vor suna pina o voi face.
eu nu sunt vreuna slaba de inger si nu ma intimidez usor .si eu cu ei nu am nicio legatura, n-am semnat nimic cu ei, n-am primit nimic de la nimeni decat 2 telefoane de la recuperatori.
pe mine ma intereseaza asa: exista in acest moment ,in codul de procedura penala, articol legat de hartuire?
din punctul meu de vedere ,pt faptul k eu n-am nicio legatura cu ei si datoria s-a si prescris, ma simt hartuita. pot folosi hartuirea drept metoda de a ma apara atunci cand sunt sunata? sau la ce alt articol din lege pot apela pt a ma apara ?multumesc tuturor.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:11, 21 Iunie 2013
In legislatia in vigoare nu e prevazut acest soi de hartuire. Va fi cand va intra in vigoare noul cod penal, dar si atunci e vb de sunat fara drept/ interes legitim, ori saracii au.
Apoi nu datoria e prescrisa ci cel mult, dreptul lor la actiune asta insemnand nu ca nu mai aveti bani de dat inapoi, ci ca nu va mai pot obliga sa-i returnati, insa nu inseamna ca ii puteti opri sa va streseze. E dreptul lor sa incerce pe cale amiabila sa-si recupereze cat datorati.
Va puteti schimba numarul de telefon
Ultima modificare: Vineri, 21 Iunie 2013
gi-jane2, moderator
deci nu exista nicio posibilitate de a ma apara in fata lor? discutiile sunt la inceput si inca se poarta oarecum acceptabil, dar sunt sigura ca vor deveni ostile f curand. stiu(din ce am citit pe forum) ca pot apela si la amenintari.ms
Ba da, platiti si scapati de ei sau nu platiti si nu cedati amenintarilor/ nu va lasati intimidata.
Puteti avea si ghinion ca instanta sa le dea dreptate si executorului sa obtina incuviintare pt a va executa silit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executarea silita si daune morale requinul requinul Buna ziua. Am deschis acest topic intrucat o cunoscuta firma de recuperari creante mi-a blocat conturile pentru o presupusa datorie catre un magazin de ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie recuperator de creante edystan edystan Buna ziua, Am fost contactat saptamana trecuta de recuperatorii de la T. F., telefon care a debutat din partea lor cu un ton ridicat si amenintari cu ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit dupa 13 ani tuilleries tuilleries Buna seara! Va rog dati-mi un sfat in urmatoarea chestiune: In anul 2001, februarie, fostul meu sot (de care am divortat in luna iulie e aceluiasi an, el ... (vezi toată discuția)