Buna ziua. Am deschis acest topic intrucat o cunoscuta firma de recuperari creante mi-a blocat conturile pentru o presupusa datorie catre un magazin de electrocasnice. Am facut contestatie la executare invocand prescriptia acestei creante si mai mult ca sigur ca o sa castig, ei nefacand niciun demers sa se apere, nu au depus intampinare, nimic. Acum ma gandesc sa deschid si o actiune separata pentru daune morale, pentru faptul ca m-au hartuit un timp indelungat degeaba si mi-au luat si banii din conturi (asta pana ii voi recupera). Intrebarea mea este: in afara de actiune pe daune morale in ce tipuri de actiuni credeti ca voi putea avea castig de cauza? multumesc tuturor ce imi vor raspunde. Pana la urma trebuie sa plateasca si "recuperatorii" :)
Nu v-au hartuit degeaba, ci pt un scop legitim, sa le dati banii pe care ii datorati.
Nu cred ca veti avea castig de cauza pe nicio actiune. Daca dovediti un prejudiciu pe care l-ati suferit din pricina lor, poate. Sa zicem ca v-au denigrat la locul de munca sau in fata vecinilor..
Prejudiciul ar consta in faptul ca datorita popririi nu am mai putut sa-mi platesc creditele in derulare cu consecinta introducerii in biroul de credite, nu am mai avut bani de chirie, etc
Una e ca un creditor sa isi urmareasca creanta cu buna credinta si alta e sa te hartuiasca cu telefoane, mesaje prin care se invocau tot felul de "bazaconii" fara sa aiba si un suport legal
Nu e vina lor ca nu ati avut bani pt chirie si altele. Au incercat pe cale amiabila pana s-au plictisit, legal au apelat la executor, acesta tot legal a obtinut incuviintare si tot legal v-a infiintat poprire.
Da, si eu as zice merci sa constate instanta ca dreptul creditorului e prescris.
Probabil nu ati citit cu atentie. Am scris "pentru o presupusa datorie", datorie care de fapt nu exista, eu achitandu-mi toate obligatiile catre furnizorul de electrocasnice.
Mi se pare un pic cam mult sa considerati "interes legitim" o datorie inventata.
Cred ca intrebarea mea trebuia pusa putin altfel "ce tipuri de actiuni mai vedeti posibile in afara de daune morale", astfel intrebarea mea are un caracter mai mult teroretic decat caracterul unei solicitari de apreciere a eventualelor sanse de castig.
Multumesc.