avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executarea silita si daune morale
Discuție deschisă în Executare silită

Executarea silita si daune morale

Buna ziua. Am deschis acest topic intrucat o cunoscuta firma de recuperari creante mi-a blocat conturile pentru o presupusa datorie catre un magazin de electrocasnice. Am facut contestatie la executare invocand prescriptia acestei creante si mai mult ca sigur ca o sa castig, ei nefacand niciun demers sa se apere, nu au depus intampinare, nimic. Acum ma gandesc sa deschid si o actiune separata pentru daune morale, pentru faptul ca m-au hartuit un timp indelungat degeaba si mi-au luat si banii din conturi (asta pana ii voi recupera). Intrebarea mea este: in afara de actiune pe daune morale in ce tipuri de actiuni credeti ca voi putea avea castig de cauza? multumesc tuturor ce imi vor raspunde. Pana la urma trebuie sa plateasca si "recuperatorii" :)
gi-jane2 a scris:

E, asta nu e logic, injuratul si luatul la bataie sunt in sine fapte penale. Apelarea debitorului chiar si de 7 ori pe zi , nu e si nici nu va fi fapta penala cat banii creditorului sunt la debitor.
Daca m-ati imprumuta cu bani si ma fac ca uit sa ii si returnez, vi s-ar parea logic si normal sa ma tot sunati sa vi-i dau ca-s banii dvs munciti si e nedrept sa ramana la mine si nici nu va vine sa mai cheltuiti si altii pt a apela la executor. Poate doar de sila si lehamite nu m-ati mai suna trecandu-i la pierderi, dar nu ca v-ati abtine de teama ca m-ati hartui, ca mi-ati aduce vreun prejudiciu, mi-ati crea vreun disconfort.




in contractul de imprumut (si in orIcare alt contract) pentru solutionarea eventualelor litigii sunt prevazute numai si numai 2 (doua) cai (de solutionare):

1. (unu) AMIABIL;
2. (doi) apelarea la un judecator (arbitru).

nu inteleg (chiar daca e vorba de bani, si ce daca?!) de unde pana unde inventati dvs. o "a treia cale" de solutionare ("7 telefoane pe zi").

or, ce, hartuirea e ceva "amiabil"? ca apel la judecator (arbitru) nu e in niciun caz.

(nota:
dex: AMIÁBIL, -Ã, amiabili, -e, adj. Înțelegător, prietenos; binevoitor. ◊ (Adverbial) Prietenește ♦ (Despre litigii, conflicte etc.) Rezolvat prin negociere, pe cale diplomatică. Pe cale amiabilă. [Pr.: -mi-a-] — Din fr. amiable.)

nicio alta metoda de a determina o parte a unui contract sa-si respecte obligatiile, in afara de cele doua enumerate mai sus (care sunt stabilite contract) , nu este permisa (ca doar nu suntem camatari, sau suntem?).

iar daca se foloseste (alta metoda), se sanctioneaza ca atare, cum s-a vazut (in speta).
Interventie moderator :

Va rog sa renuntati la tonul paternal, de atot cunoscator! Acest comportament este interzis in forum!
Deocamdata este doar o rugaminte, la urmatoarea abatere veti primi avertisment.

va aflati intr-o mare eroare. Nu suntem in conditii contractuale. orice cunoscator de drept va va spune ca nerespecarea de catre o parte a obligatiilor contractuale duce la posibilitatea celeilalte parti de a invoca exceptia de neexecutare. Asadar, de ce am mai vorbi despre ce prevede contractul in legatura cu solutionarea litigiului? Nu are nicio importanta.

Din nefericire, nu exista insa un act normativ care sa interzica asfel de practici ale recuperatorilor. Exista un proiect neimplementat inca. Pana atunci, va hazardati vorbind de hartuire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie prescrisa barbone_2006 barbone_2006 acum vreo 4 ani am facut un credit la o banca, si pt ca ,de la un moment dat, nu am mai platit (din motive reale) mi s-a reziliat contractul de credit pe 17 ... (vezi toată discuția)
Penalitati de intarziere intr-un contract de imprumut cu banca ContSters257414 ContSters257414 fara indoiala contactul de imprumut bancar este unul de natura comerciala conf. art. 3 pct. 11 Cod comercial care prevede că legea consideră fapte de ... (vezi toată discuția)
Faliment personal emanuelaasandei emanuelaasandei Buna ziua! Am o cunostinta care mi-a cerut sfatul si nu stiu ce sa ii raspund, de aceea sper ca cineva dintre dvs poate sa ma lamureasca in acest caz. Persoana ... (vezi toată discuția)