avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executarea silita si daune morale
Discuție deschisă în Executare silită

Executarea silita si daune morale

Buna ziua. Am deschis acest topic intrucat o cunoscuta firma de recuperari creante mi-a blocat conturile pentru o presupusa datorie catre un magazin de electrocasnice. Am facut contestatie la executare invocand prescriptia acestei creante si mai mult ca sigur ca o sa castig, ei nefacand niciun demers sa se apere, nu au depus intampinare, nimic. Acum ma gandesc sa deschid si o actiune separata pentru daune morale, pentru faptul ca m-au hartuit un timp indelungat degeaba si mi-au luat si banii din conturi (asta pana ii voi recupera). Intrebarea mea este: in afara de actiune pe daune morale in ce tipuri de actiuni credeti ca voi putea avea castig de cauza? multumesc tuturor ce imi vor raspunde. Pana la urma trebuie sa plateasca si "recuperatorii" :)
Daca e presupusa...de ce ati invocat prescriptia si nu ati depus incrisuri prin care sa dovediti ca ati platit ?
Daca dreptul creditorului nu e prescris v-ati ars.

Asteptati intai sa vedeti cum vi se termina procesul si mai vedeti.
In afara de daune morale si/sau materiale nu vad ce actiune ati putea incerca, si asta daca aveti pt ce.
Daca au pretins mai mult decat v-ati asumat prin contract, puteti avea pretentii sa va restituie bani platiti in plus.

Ultima modificare: Miercuri, 11 Decembrie 2013
gi-jane2, moderator
Din motivul ca nu mai am acele chitante de plata. E greseala mea ca nu le mai am.
gi-jane2 a scris:

Nu v-au hartuit degeaba, ci pt un scop legitim, sa le dati banii pe care ii datorati.

nu exista "scop legitim" care sa justifice... hartuiala...

”În mod neîndoios, activitatea culpabilă de imputare sistematică a unor datorii bancare, devenită cu adevărat şicanatoare la adresa reclamantei A. M. M., combinată cu înscrierea de informaţii negative pe seama acesteia în evidenţa Biroului de Credit în baza unor informaţii incorecte, conduită ilicită constatată de organele cu atribuţii în domeniul protecţiei consumatorului, a ajuns să lezeze, atât sentimentul intern de preţuire, cât şi aprecierea şi stima şi respectul, într-un cuvânt DEMNITATEA reclamantei A. M. M. ...”
...

”Pe de altă parte, şocul emoţional prin care a trecut reclamanta A. M. M. a fost amplificat de suferinţa sufletească a fiicei sale minore produsă de interpelările telefonice din partea angajaţilor băncii”

dar, dar... intr-adevar, hartuiala n-a fost "degeaba" (pe gratis):

Banca... a fost obligată să achite 25.000 de euro despagubiri către A. M. M. şi fiica acesteia D. T.

(Sentinţa 3454/219/2010 a Judecătoriei Dej)

nota:

dex: A HÃRŢU//Í ~iésc tranz. 1) (persoane) A deranja întruna cu repetarea insistentă a aceluiaşi lucru (pretenţii, reproşuri etc.); a necăji; a pisa. 2) (duşmani) A ataca în permanenţă, la intervale de timp mici, pentru a slei de puteri. 3) (fiinţe) A irita peste măsură în mod intenţionat; a zădărî; a întărâta; a aţâţa. /harţă + suf. ~ui

Am scris gresit " nu v-au hartuit degeaba" , am vrut sa zic ca nu l-au hartuit deloc, ci l-au contactat in scop legitim.
Cine sufera un prejudiciu, n-are decat sa apeleze la instanta sa ceara celuilalt sa-l repare,
Offtopic: v-am mai rugat sa nu mai scrieti bolduit, inclinat etc, va mai rog si acum.
Recursul a redus din valoarea despăbugirilor, până la cuantumul de 4.500 de euro, 2.500 de euro pentru Maria Meșter și 2.000 de euro pentru fetița ei de 9 ani.

Dle lee-vu, ceea ce hotaraste un judecator, mai mult sau mai putin interesat, intr-o speta, o singura speta, nu este deloc relevant. este doar pararea acelui judecator.

Pentru linistea dumneavoastra, in afara de acea sentinta mai exista doar o singura sentinta in care reclamanti erau doi magistrati, colegi cu cei care au proonuntat sentinta, cel putin din ce stiu eu si am urmarit atent astfel de spete, pentru propriul meu interes.

Interpretarea este evident fortata. Acolo unde este un interes legitim, nu exista hartuire.
Oricum, in cazul aratat de dvs e doar o intarziere la plata, asadar atitudinea bancii a fost una extrem de culpabila.
Aici, parca e cu totul altceva.

Alte discuții în legătură

Datorie prescrisa barbone_2006 barbone_2006 acum vreo 4 ani am facut un credit la o banca, si pt ca ,de la un moment dat, nu am mai platit (din motive reale) mi s-a reziliat contractul de credit pe 17 ... (vezi toată discuția)
Penalitati de intarziere intr-un contract de imprumut cu banca ContSters257414 ContSters257414 fara indoiala contactul de imprumut bancar este unul de natura comerciala conf. art. 3 pct. 11 Cod comercial care prevede că legea consideră fapte de ... (vezi toată discuția)
Faliment personal emanuelaasandei emanuelaasandei Buna ziua! Am o cunostinta care mi-a cerut sfatul si nu stiu ce sa ii raspund, de aceea sper ca cineva dintre dvs poate sa ma lamureasca in acest caz. Persoana ... (vezi toată discuția)