avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare debit dupa 13 ani
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare debit dupa 13 ani

Buna seara! Va rog dati-mi un sfat in urmatoarea chestiune:
In anul 2001, februarie, fostul meu sot (de care am divortat in luna iulie e aceluiasi an, el plecand de acasa impreuna cu "femeia vietii lui") mi-a subtilizat buletinul si a incheiat un contract pentru un abonament la Vodafone (fostul Connex) pe numele meu. Acest lucru a fost posibil deoarece proprietarul magazinului partener al Vodafone de la vremea aceea i-a fost coleg de liceu si a fost de acord sa incheie acel contract fara ca eu sa fiu de fata, si fostul sot semnand in fals.Sigur ca nu a platit acel abonament. Eu am aflat de acel abonament cand am primit o notificare de la o companie de recuperare in 2006.Am cautat in actele vechi (caci atunci cand a parasit domiciliul fostul sot nu a luat absolut niciun act decat buletinul si carnetul de conducere) si am gasit acel contract.Este imitata semnatura mea.
Am mers la firma unde s-a incheiat contractul, deparece intrau si ei in bucluc, fiind partasi la fals si am aflat ce s-a intamplat.Am contactat un avocat si mi-a spus ca deja datoria s-a prescris, trecand 5 ani.
Aseara am fost contactata din nou de acea companie pentru acelasi debit.
Acum au trecut 13 ani.Doamna de la compania de recuperare mi-a spus ca datoria mea la ei a ramas.
Cum vedeti acest lucru? In lumina noilor acte normative, dupa 13 ani nu s-a prescris datoria?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: tuilleries , utilizator 14:05, 13 Aprilie 2014
S-a prescris incearca la intimidare sa vada daca pot obten o suma de bani .Nu cedati nu semnati absolut niciun document nimic de la ei.
Evident ca s-a prescris. Dar nu trebuie sa lasati lucrurile asa.
Cel putin acea companie de recuperare debite datorate ar trebui, in primul rand, sa respecte legislatia in vigoare. Asadar, faceti plangere penala, pentru hartuire impotriva lor si, deasemenea, o alta plangere penala impotriva fostului sot.
Dupa cum spuneati, avocatul care v-a consiliat v-ar putea ajuta.
In noile conditii, se pare ca, veti avea dumneavoastra bani de luat de la cei care v-au creat neplaceri prin incalcari flagrante, de nepermis, ale legislatiei in vigoare, ale drepturilor omului, constitutiei, legilor internationale si europene, dar si acelea de bun simt si omenie rezervate corespunzator. Astfel ca ar fi bine sa contra-atacati corect si in cadru legal cerand despagubiri.
Succes !
Nu datoria se prescrie, ci dreptul lor de a putea sa actioneze in instanta pt ava obliga sa platiti. Nu ii luati in seama in niciun fel, nu le raspundeti la scrisori, nu le telefonati.
Nu aveti de ce depune plangere, nu e nicio hartuire si cu atat mai putin sa obtineti despagubiri..
Dvs ati aflat de contractul semnat in fals in 2006, atunci era momentul pt a face plangere pt fals fostului sot. Acum s-a prescris si mama ei de fapta.
Eu nu i-as recomanda plangeri, in primul rand ca nu-i aduc liniste, in al doilea rand ca nu le vad intemeiate.
Plangerea penala cred ca e aproape prescrisa sau pe-acolo, iar firma de recuperari are dreptul sa faca demersuri pentrur ecuperarea unui debit, fie el si prescris, nu are dreptul de a obtine executare, dar asta e altceva. Deci nici hartuire nu este.

Totusi, ar trebui sa fiti foarte categorica in discutii, asa incat sa nu insiste foarte mult cu contactele. Nu se intoarce termenul unui debit prescris, odata ce sa prescris, nu se deprescrie. Asa sa le ziceti, ca daca in 2006 nu v-au executat, n-au cum s-o faca in 2014. Dar ii invitati... ca altfel n-au sa vada banii. Simplu si cat mai categoric.
Buna ziua! Multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Ma gandeam ca asa trebuie sa fie, dar voiam idei avizate, in cunostinta de cauza
Multumesc inca o data si Doamne ajuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu cei de la eos ksi clonotchi clonotchi acum cateva saptamani am primit de a ei prin e-mail o instiintare cum ca am o datorie fata de cei de la connex din data de 15.11.2005 (connex care acum este ... (vezi toată discuția)
Rog suport online teoretic romausrl romausrl Buna seara, In primul rand doresc sa va urez numai de bine in noul an, multa sanatate si succes pe plan profesional. Reintors recent in Romania, am ... (vezi toată discuția)
Prescrierea datoriei ContSters328217 ContSters328217 Buna ziua, Mama mea a detinut acum 10 ani un abonament la Connex (actual Vodafone). In urma cu 2 saptamani, compania de recuperari EOS KSI i-a trimis mamei ... (vezi toată discuția)