Pentru recuperarea taxei de timbru, fiind vorba despre o masina Euro 4, achizitionata pe 1 iulie 2010 ( sunt in criza de timp!!! ) ma poate ajuta cineva cu informatii? Vreau sa stiu ce acte sunt necesare si daca e imperios sa angajez un avocat si nu pot sa o reprezint eu pe mama ( fiind persoana cu handicap iar masina este pe numele ei ) sau eventual, tata? Fara doar si poate, timpul fiind extrem de scurt, am sanse sa ajunga in instanta inainte de 1 iulie 2013, cand, din informatiile mele, se va prescrie deoarece se implinesc 3 ani de la achizitia masinii?!?
@e4c5 Multumesc pentru raspuns!
Vreau sa stiu ce acte sunt necesare si daca e imperios sa angajez un avocat si nu pot sa o reprezint eu pe mama ( fiind persoana cu handicap iar masina este pe numele ei ) sau eventual, tata?
@Alinx
Puteti alege ambele variante, dar eu as inclina pt. angajarea unui avocat. Procesele pt. recuperarea taxei de mediu (sau cum i-a zis) merg ca pe banda rulanta si un justitiabil (cetatean) s-ar putea reprezenta singur. Dar faptul ca lucrurile sunt foarte simple si cu final previzibil a facut ca si onorariile avocatilor sa scada mult. Si banii dati avocatului vi-i veti recupera. Apoi printr-o Hotarare a CJUE s-a modificat calculul dobanzii pt. suma achitata ca taxa de mediu. Au fost cazuri cand dobanda a fost mai mare ca suma achitata initial.Angajati-va un avocat, nu trebuie sa fie din top 10. Contrar multor pareri eu dau credit tinerilor :) , incercati si d-voastra.