avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Condamnarea patronului echipei Steaua - un abuz?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Condamnarea patronului echipei Steaua - un abuz?

Buna ziua,

As vrea sa supun atentei si sa aducem argumente juridice pentru eliberarea D-lui B. din inchisoare. Scriu aceste randuri deoarece consider un abuz inimaginabil ceea ce se intampla si as vrea sa iau atitudine fata de acest caz , chiar si in conditii de anonimat. Precizez ca nu sunt jurist de aceea apelez la ajutorul si opinia Dvs. Astept de asemenea si opinii contrare dar pertinente.

Din punctul meu de vedere:

A) Condamnarea pentru dare de mita in fotbal nu se sustine din urmatoarele motive:
- actul de mituire nu s-a concretizat
- Daca oferirea publica de bani in scopul de a influenta o echipa sa isi joace corect sansele este mituire, ar trebui ca toate firmele si persoanele fizice care sunt sponsori in sport sa isi puna un semn de intrebare daca nu cumva se va gasi cineva sa ii intrebe de sanatate
- care ar fi caracterul ilicit al faptei?

B) Condamnarea pentru sechestrare

- Orice om caruia i se fura masina si vede/cunoaste hotul, ia masuri imediate pentru a-si recupera paguba (Alearga dupa hot, il tine, ii aplica chiar si o corectie)
- Daca ce a facut Becali este infractiune, probabil ca pe viitor cand vezi un hot, nu mai faci nimic, ii vorbesti frumos, ai grija ca nu cumva sa se considere ca l-ai sechestrat/detinut ilegal, nu il tii bine sa nu ii apara vanatai pe mana
- La sechestrarea actiunea penala porneste la plangerea prealabila a victimei. In consecinta impacarea partilor inlatura raspunderea penala. Cei sechestrati au dat declaratii in acest sens ca nu au fost sechetrati.

C) Condamnarea pentru schimbul de terenuri:

- Orice om de afaceri incearca sa obtina profit de pe urma unei tranzactii
- Daca s-ar fi dovedit oferirea mitei pentru acest schimb ar fi fost alta situatie
- Ar trebui condamnati cei care fiind buni negociatori obtin un pret bun pentru un anumit lucru. Intr-o afacere unul e prost si unul e destept (e greu de gasit tranzactia corecta perfecta)
- daca B. a stiut sa negocieze bine fara sa ofere mita, ar trebui condamnat doar cel care trebuia sa apere interesele statului roman.
- Daca eu vand un produs statului roman la un pret mai mare decat piata inseamna ca sunt complice la o infractiune si pot fi judecat?
- Daca exista acordul Consiliului Superior de Aparare al tarii de ce nu sunt urmariti penal si acestia daca au favorizat si incurajat o infractiune?
- statul nu era proprietarul terenurilor deci Dl B este cel pacalit teoretic.

In final: cum e posibil sa tii un om la inchisoare pentru aceste fapte si un prejudiciu relativ mic fata de ajutoarele acordate de acesta si modul in care a suplinit in anumite cazuri rolul statului. Nu este normal sa se tina seama de toate circumstantele?

PS: daca UEFA va condamna STEAUA nu va creea un precedent ca sponsorii si firmele din fotbal care ofera premii sa se retraga pentru a nu exista suspiciunea de mita?
Ultima modificare: Vineri, 21 Iunie 2013
toppp, utilizator
Cel mai recent răspuns: Tarzan2012 , utilizator 00:52, 11 Iulie 2013
Toate sunt condamnari definitive si nu prea se mai pot face multe.
Cazul valiza imi pare cel mai curios si nu imi pare corecta condamnarea.
Cazul cu terenurile de asemenea ridica serioase semne de intrebare mai ales in ceea ce priveste modul in care s-a ajuns la condamnare.
probabil ca pe viitor cand vezi un hot, nu mai faci nimic, ii vorbesti frumos, ai grija ca nu cumva sa se considere ca l-ai sechestrat/detinut ilegal, nu il tii bine sa nu ii apara vanatai pe mana

Nici nu stiti ce adevar ati spus (nu ca ati fi vrut !) ! Aduceti-va aminte de cazul Gorbunov, cand un cetatean de bine a alergat dupa hot, ala s-a intors si l-a impuscat mortal. A murit degeaba, bancile sunt asigurate ! Nu ni se face educatie cum sa procedam in astfel de situatii si se perpetuaza situatia de pe vremea lui al batran, cand aparam bunul poporului cu pretul vietii. In capitalism (sau ce o fi la noi !), iti protejezi singur bunul, adica ti-l asiguri, nu-ti angajezi trupe paramilitare ! In State te invata din cresa ca atunci cand esti amenintat cu arma dai tot, nu-l privesti in fata si nici nu clipesti ! In plus d-voastra faceti, voit sau din necunoastere, o confuzie intre flagrant si filmele western cu celebrele potere ! Credeti ca daca pilotul Iovan il impusca pe amaratul ala dupa ce respectivul ar fi sarit in strada si ar fi luat-o la fuga, instantele il mai achitau ? Pana la urma a fost condamnat nu pt. ca i-a prins pe hoti, ci pt. ca i-a sechestrat ! ! Si instanta de recurs a considerat ca victimele/hotii si-au schimbat de prea multe ori depozitiile ca sa se mai poata pune pret pe ele. Retineti celebra declaratie a unuia dintre hoti care spunea ca el a cerut sa urce in portbagaj... Per ansamblu sper ca la contopire sa-i ,,lipeasca" maximul, adica inca 5 ani !

[Editat de admin. Daca nu suportati editarile va rog sa imi spuneti si sterg mesajul in intregime]
Ultima modificare: Vineri, 21 Iunie 2013
Admin, administrator
Sunt definitive dar asta nu inseamna ca sunt corecte. Daca putem aduce argumente pertinente poate dam presedintelui motive sa il gratieze. De fapt intrebarea este: daca ati fi avocatul dlui B ce argumente ati fi adus in instanta? Abia astept si argumente contra sa pot sa le demontez.
Ultima modificare: Vineri, 21 Iunie 2013
toppp, utilizator
Niciun avocat nu poate formula apari de fapt fara a cunoaste acuzarea concreta si motivarea in drept in raport de fapte.
Referitor la cazul cu valiza si cu terenurile mie imi par neclare hotararile si ceea ce este neclar nu poate fi cu adevarat just.

Nu cred ca se va acorda gratiere decat in cazul in care un numar foarte mare de cetateni ar semna un act din care sa rezulte ca aceasta ar fi vointa poporului.Cati ar semna ar fi insa foarte greu de spus.

Am deschis si eu un topic in ziua in care am aflat de condamnarea cu terenurile.
Aveti aici linkul:

www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Vineri, 21 Iunie 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
e4c5 a scris:

probabil ca pe viitor cand vezi un hot, nu mai faci nimic, ii vorbesti frumos, ai grija ca nu cumva sa se considere ca l-ai sechestrat/detinut ilegal, nu il tii bine sa nu ii apara vanatai pe mana

Nici nu stiti ce adevar ati spus (nu ca ati fi vrut !) ! Aduceti-va aminte de cazul Gorbunov, cand un cetatean de bine a alergat dupa hot, ala s-a intors si l-a impuscat mortal. A murit degeaba, bancile sunt asigurate ! Nu ni se face educatie cum sa procedam in astfel de situatii si se perpetuaza situatia de pe vremea lui al batran, cand aparam bunul poporului cu pretul vietii. In capitalism (sau ce o fi la noi !), iti protejezi singur bunul, adica ti-l asiguri, nu-ti angajezi trupe paramilitare ! In State te invata din cresa ca atunci cand esti amenintat cu arma dai tot, nu-l privesti in fata si nici nu clipesti ! In plus d-voastra faceti, voit sau din necunoastere, o confuzie intre flagrant si filmele western cu celebrele potere ! Credeti ca daca pilotul Iovan il impusca pe amaratul ala dupa ce respectivul ar fi sarit in strada si ar fi luat-o la fuga, instantele il mai achitau ? Pana la urma a fost condamnat nu pt. ca i-a prins pe hoti, ci pt. ca i-a sechestrat ! ! Si instanta de recurs a considerat ca victimele/hotii si-au schimbat de prea multe ori depozitiile ca sa se mai poata pune pret pe ele. Retineti celebra declaratie a unuia dintre hoti care spunea ca el a cerut sa urce in portbagaj... Per ansamblu sper ca la contopire sa-i ,,lipeasca\" maximul, adica inca 5 ani !

[Editat de admin. Daca nu suportati editarile va rog sa imi spuneti si sterg mesajul in intregime]



Buna ziua,

Sa stiti ca in Romania nu se considera fapte penale grobianismul, aroganta, lauda de sine sau apartenenta la tacma ingrijitorilor mioritei. Asadar mi-as dori o discutie bazata pe argumente. Vad ca din cele 3 cazuri va referiti doar la sechestrare: daca legea penala prevede ca impacarea partilor inlatura raspunderea penala cred ca orice comentariu este de prisos. Orice om are dreptul sa isi autoevalueze lipsa de libertate pe o perioada mai scurta sau mai lunga. Daca hotul respectiv a ajuns la intelegere cu faptuitorul, nu mai este treaba justitiei sau a Dvs sa hotarati ce e mai bine pentru el. ce s-ar fi intamplat daca in loc sa-si schimbe declaratiile Becali ar fi venit in instanta cu un acord de mediere in care se specifica ca isi retrage plangerea contraunei compensatii financiare?. Asadar , daca nu aveti alte argumente decat cele din cazul "sechestrarea" pe care tocmai vi l-am "demontat" Dl B ar fi acum liber in baza "acuzatiilor" Dvs.

Am uitat sa spun ca la cazul terenurilor instanta l-a condamnat dupa 15 ani si dupa ce unii judecatori l-au achitat... Unul din cele 2 complete este probabil mai putin competent. Ori unii au lasat in libertate un infractor ori al doilea a condamnat un om nevinovat. Nu stie nimeni daca faptele de acest gen se prescriu? In 15 ani se schimba omul de la cer la pamant.
Ultima modificare: Vineri, 21 Iunie 2013
toppp, utilizator

Alte discuții în legătură

Cazul becali BIGHY BIGHY As dori si eu o lamurire de la persoanele in masura.Am ascultat sentinta data de ICCJ astazi si nu am inteles mai nimic.A spus judecatoare ca sunt toti ... (vezi toată discuția)
Cazul "valiza" december december Sunt convins ca marea majoritatea ati auzit despre acest "caz". Facand abstractie de partea fotbalistica care personal nu prea ma intereseaza cred ca ... (vezi toată discuția)
Recompensa pentru cei care denunta fapte ilegale marturie marturie Buna ziua, Este ilegal sa ofer / promit o recompense celor care denunta fapte ilegale ? In fapt: Exista suspiciuni de fraudare a alegerilor prin oferirea ... (vezi toată discuția)