avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 182 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Ajutor in cazul unei neintelegeri intre o societate ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Ajutor in cazul unei neintelegeri intre o societate comerciala si ANAF

Am si eu o mare problema...si as ruga pe cineva sa ma ajute...
Detin o societate din anul 2003 ,iar in anunl 2012 am inceput sa fac import din Grecia de masline.Toate bune si frumoase pana cand ,daca nu ma insel era al 9 le import, domnii de la garda financiara mi-au confiscat continutul unui camion deorece considerau ca firma reprezinta risc fiscal (cu toate ca nu aveam nimic de plata catre stat)si mi-au spus ca o sa se facaun control fiscal si apoi daca totul e ok o sa imi iau marfa inapoi....Iar acum incepe problema....
Au venit domnii de la DGFPO sa faca control doar pe lunile in care facusem importuri... totul ok pana cand au gasit o factura prin care societatea mea vroia sa achizitioneze un moto stivuitor (eu am fost in bucuresti la o firma specializata sa cumpar un stivuitor , l-am rezervat oamenii l-au facturat si au zis ca atunci cand achit factura o sa pot sa il ridic, maxim 30 zile) asa...eu le-am explicat domnilor de la finante ca nu am stivuitorul inca (iregistrasem factura in evidenta contabila pentru ca eram hotarat sa il cumpar) si nu pot sa il prezint pentru ca nu l-am achitat, ridicat de la reprezentanta..apoi domnii de la DGFPO mi-au facut plangere la politia economica apoi l-a parchet pe aceasta tema ,eu insa intre timp am fost la reprezentanta le-am explicat ca nu pot sa il mai achizitionez pentru cafirma are probleme (marfa confiscata care urma sa nu o mai primesc plus dosarul la parchet)si oamenii mi-au facut factura de retur pecare am dus-o si la inspectori si la parchet si in concuzie s-a datneinceperea urmaririi penale pentru infractiunea prevazuta de art 9 alin11 lit b c f din legea 241/2005.
apoi la 2 lunide zile dupa asta firma este bagata in control de fond si rezulta iarasi aceiasi problema (de catre aceiasi 2 inspectori si sefa lor) stivuitorul facturat ca achizitie cu toate ca era si factura de retur inregistrata ... iar la economic iar la parchet...rezolutie :
in urma cercetarilor efectuate de organele de politie s=a constatat ca acelasi aspect a facut obiectul dosarului nr 311....... in care prin rezolutia din data de s-a dispusneinceperea urmaririi penale impotriva lui............ pentru infractiunileprev de art 9 alin 1 lit b c f din legea 241/2005 cu motivarea ca faptei ii lipseste intentia infractionala. si iar NUP Intrebarea este pot face ceva pe civil imporiva acetor 2 inspectori si sefa lor carema hartuiesc, mai alesca atunci cand au incheiat raportul deinspectie fiscala m0au chemat sa avem discutia finala ,am fost, cu martori, am discutat i ei au scris in raport ca nu m-am prezentat... va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti ce sanse am sa le cer daunemorale si sa castig si pe ce lege. Multumesc din suflet!
Cel mai recent răspuns: 1mambo , utilizator 10:05, 22 Iunie 2013
Puteti sa le faceti plangere penala, dar nu va poate nimeni garanta ca o sa castigati.
ma interesa si daca pot sa le cer daune si daca da pe ce lege , articol etc...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturi necontabilizare si declarate canimgizzi1984 canimgizzi1984 Buna ziua.am si eu o intrebare.Daca am achizitionat marfa din spatiul UE si nu le-am contabilizat si nici declarat in declaratia 390 . Cand am control de fond ... (vezi toată discuția)
Copiere dosar judecatorie GabrielaDanciu GabrielaDanciu Buna ziua! Mi s-a dat o solutionare de redeschidere a urmaririi penale si trimitere in judecata pe data de 16.03.2011. In cat timp trebuie sa mi se comunice ... (vezi toată discuția)
Stoc lidiao lidiao Buna, livrez marfa la un supermarket, acesta imi face retur de marfa la pretul de vanzare. In stoc cum pot sa inregistrez marfa. sau mai exact cand fac ... (vezi toată discuția)