avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contract prestari servicii semnat pe 12 Luni, dupa 2 ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contract prestari servicii semnat pe 12 Luni, dupa 2 luni nu mai plateste! Ce pot face?

Salut !
Detin o mica firma de IT, si de curand lucrez pe SEO (Search Engine Optimization).
Practic promovare in google dupa cuvinte cheie.

Am incheiat cu o alta firma -magazin online - un contract pe 12 luni, specificand totodata si plata lunara care trebuie efectuata. Totul cu stampila, cu semnatura, cu facturi..tot ce trebuie si perfect legal!

Incepem noi demersurile, dupa 2 luni de zile (in care mi-a platit) si s-au atins obiectivele (am chiar un email de la respectivul in care este foarte multimit de serviciile prestate de mine), se hotaraste sa nu mai plateasca ! Fara preaviz, fara sa ma consulte, -doar mentionand ca o sa mai colaboram daca are nevoie.

Reziliera contractului se cerea in scris cu cel putin 30 de zile inainte, cel putin asa scrie negru pe alb, si desigur cu penalizarile de rigoare.
In schimb, nici o cerere de reziliere nimic.Cu alte cuvinte si la ora actuala contractul e perfect valabil.

Ce pot face in acest caz? Conform contractului semnat, mai trebuie sa imi plateasca 10 000 de RON (Tva inclus), ptr lunile ramase (10 la numar).
Pur si simplu imi e scarba de asemenea oameni !

1.Daca il dau in judecata, in cat timp imi pot recupera banii? Sau pot apela la firme de recuperari creante?
2. Cum pot evita pe viitor asemena neplaceri? Ce clauze as mai putea include in contract? Vreau ceva sa "doara" in caz de incalcare.
Ultima modificare: Vineri, 21 Iunie 2013
M4V3RiCk_, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriana Stanica , Consilier juridic 18:08, 22 Iunie 2013
Faceti o somatie prin care acordati un termen (15 zile)., pana la care societatea cu care aveti contractul incheiat sa-si indeplieasca obligatiile de plata, cf factura.
Precizati-i , de asemenea , ca ,daca nu plateste, la implinirea termenului acordat contractul se considera reziliat si societatea va fi obligata la plata si a daunelor-interese
Expediati aceasta somatie prin executor judecatoresc sau prin scrisoare recomandata cu continut declarat si confirmare d eprimire.
Daca nu raspunde in niciun fel la notificare si nu-si iese din pasivitate, atunci va adresati instantei .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intocmire documente servicii web-design si seo ContSters374136 ContSters374136 Buna ziua, a-si dori sa stiu cum a-si putea compune un contract corect legislativ, pt firma mea de web-design, care sa contina serviciul de creare portal web ... (vezi toată discuția)
Contract comercial ginabis ginabis buna ziua imi poate spune cineva de unde pot descarca un model de contract comercial de colaborare calumea care sa ma si ajute la tribunal in caz de ... (vezi toată discuția)
Contract de neatins !!! murarupetrea murarupetrea In anul 2006 am facut un contract de abonament la telefonia mobila \\" Orange \\"pe numele persoanei juridice pe care o conduceam, iar in 18.09.2013 am facut ... (vezi toată discuția)