avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Executare pentru debit la servicii de utilitate ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Executare pentru debit la servicii de utilitate publica

In urmatoarea situatie:
1.in 15.05.2012 Serviciul de Utilitate Publica de Administrare si Gospodarire Locala imi trimite un extras de cont prin care imi solicita sa confirm ce suma accept la plata ca urmare a unei neplati, din partea mea , la taxa de salubritate
2.in 28.05.2013 le trimit un raspuns prin care le-am cerut , printre altele , urmatoarele
-pentru ce fel de servicii datorez suma de bani
-modul in care a fost calculata suma
-copii ale documentelor in baza carora pretind ca le datorez suma
-lista completa a platilor pe care eu le-am facut catre acestia
-sa-mi comunice care sunt dispozitiile in vigoare prin care apar in evidentelor cu debit
-sa-mi demostreze ca dreptul de apretinde suma de bani nu este prescris
Documentele le-am cerut in termen de 30 zile .Am cerut ca aceste documente sa-mi fie transmise cu mentiunea conform cu originalul si avand semnatura si stampila reprezentantilor legali in original.Am mentionat ca daca nu imi vor trimite raspunsurile scrise si documentele cerute , in totalitate , in cele 30 zile de la data primirii prezentei , voi prezuma faptul ca notificarea de plata a acestora a fost rodul unei erori si voi cere sa ma stearga din baza de date.
3.pana la data de 20.06.2013 nu am primit niciun document
4.la data de mai sus am primit o somatie de plata , in dosarul de executare , in caz de neplata voi fi executat silit
5.tot in 20.06.2013 primesc un titlu executoriu prin care mi se comunica denumirea obligatiei bugetare ( taxa speciala de salubrizare) si valoarea acesteia ( 67.5 lei+penalizari 186.49 lei) si o situatie financiara ( debitul vine din 2003/2004) din acre se vede modul de calcul al debitului si faptul ca acestia m-au instiinta despre acest debit si la data de 15.02.2007 ( nu am cunostinta de aceasta informare)
6.arhiva unitatii a fost afectata de inundatii si nu mai poate sa faca dovada daca eu am platit sau nu ( nu mai au fizic chitantele din acea perioada).
7.nici eu nu mai stiu daca am platit sau nu , a trecut atata vreme
8.intentia mea este sa fac o contestatie, catre acestia , prin care contest debitul deoarecce nu mi-au pus a dispozitie documentele solicitate si nu respecta prevederile din Codul de Procedura Fiscala . Conform Codului de Procedura Civila termenul de prescriere este de 3 ani iar in CFP ar fi de 5 ani.
Intrebarile mele sunt : Cum sa procedez si ce sanse de izbanda am ? Cum pot sa ma execute daca nu au o hotarare judecatoreasca ? Ce ma sfatuti? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: xp-kry , utilizator 18:34, 25 Iunie 2013
Termenul de prescriptie in cazul debitelor catre stat,conform Codului de Procedura Fiscala art. 130, alin. (1),
dreptul de a cere executarea silita a creantelor fiscale se prescrie în termen de 5 ani.
Acelasi act normativ stabileste, totodata, ca termenul de prescriptie de 5 ani se aplica si creantelor provenind din amenzi contraventionale.
In cazul debitelor catre stat, termenul de prescriptie de 5 ani ,termen care incepe sa curga de la data de 1 ianuarie a anului urmator celui in care a luat nastere creanta, conform art. 130 alin. 1 din Codul de procedura fiscala.
Codul de Procedura Civila stabileste la art. 405 indice 1 alin. (1) ca prescriptia dreptului de a cere executarea silita se intrerupe:

a) pe data indeplinirii de catre debitor, inainte de inceperea executarii silite sau in cursul acesteia, a unui act voluntar de executare a obligatiei prevazute in titlul executoriu ori a recunoasterii, in orice alt mod, a datoriei;
b) pe data depunerii cererii de executare, insotita de titlul executoriu, chiar daca a fost adresata unui organ de executare necompetent;
c) pe data trimiterii spre executare a titlului executoriu, in conditiile art. 453 alin. 2;
d) pe data indeplinirii in cursul executarii silite a unui act de executare;
e) pe data depunerii cererii de reluare a executarii, in conditiile art. 371 indice 6 alin. 1;
f) in alte cazuri prevazute de lege.



In situatia in care creditorul face dovada ca la data de 15.02 2007 a comunicat act de executare,pe cale de consecinta termenul de prescriptie s-a intrerupt si a fost reluat un nou termen de 5 ani,astfel incat dreptul de a cere executarea silita este intemeiata si in termen
Daca . in 20.06.2013 primesc un titlu executoriu prin care mi se comunica denumirea obligatiei bugetare ( taxa speciala de salubrizare) si valoarea acesteia ( 67.5 lei+penalizari 186.49 lei) si o situatie financiara ( debitul vine din 2003/2004) din acre se vede modul de calcul al debitului si faptul ca acestia m-au instiinta despre acest debit si la data de 15.02.2007 ,pe cale de consecinta exista titlu executoriu-respectiv cererea SUPAGL este intemeiata
In 15.02.2007 exista inca un titlu executoriu, de care habar nu aveam. Am platit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptia dreptului de executare silita caprice caprice Buna ziua, ce inseamna prescriptia dreptului de executare silita ( in cazul neplatii ratelor la banca a unui credit ipotecar ) si cand intervine aceasta? Cand ... (vezi toată discuția)
Prescriptie extinctiva impozite si taxe locale Ioan Seria Ioan Seria Buna seara, Va supun atentiei o situatie pe care trebuie sa o solutionez pentru o viitoare clienta. Concret, clienta mea, a avut si mai are inca mai multe ... (vezi toată discuția)
Executare silită penalități Ikymar Ikymar În urma unei executări silite a unor drepturi salariale de la o instituție publică, am obținut în instanță penalități de 0,5% pentru fiecare zi de ... (vezi toată discuția)