avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Actiuni civile
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Actiuni civile

Buna ziua ,
Cererea de chemare in judecata este incadrata in categoria "Actiuni civile" ? Multumesc pentru raspuns !
Cel mai recent răspuns: thomaki , utilizator 14:04, 22 Iunie 2013
De principiu da, daca nu vizeaza o problema legata de codul penal.
Chiar daca vizeaza un dosar penal, ea este tot actiune civila alaturata actiuni penale, solutionandu-se conform legii civile.
multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificarea cererii introductive de instanþã elenisa elenisa Va rog frumos sa-mi spuneti, regularizarea cererii de chemare in judecata este acelasi lucru cu \\"Cerere de modificfare a cererii introductive in instanta\\"? ... (vezi toată discuția)
recuperarea prejudiciului de la persoane care nu sunt inculpate Corina1234 Corina1234 Bună ziua! Vă rog să mă ajutati sa-mi clarific următoarele aspecte referitoare la actiunea civilă in procesul penal Se poate solicita obligarea in ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru pentru pretentile civile din cadrul unui proces penal valceanul valceanul Buna ziua, As dori sa aflu daca in cazul unui proces penal, dar in care se cer si pretentii civile, taxa de timbru se mai plateste. Daca nu se plateste pe ... (vezi toată discuția)