avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort si custodie comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort si custodie comuna

buna ziua..am nevoie de sfatul dv intr-o problema.in data de 4 iunie am depus la notar impreuna cu sotul meu o cerere de divort de comun acord.avem impreuna si un copil minor in varsta de 13 ani.custodia copilului a zis ca este comuna si ca tatal are contact permanent cu copilul.avem impreuna cumparata o garsoniera si am hotarat ca momentan domiciliul copilului sa ramana tot in aceasta garsoniera unde locuim toti 3.,din cauza faptului ca eu in acest moment nu am un loc de munca deci nu mi permit sa plec cu chirie.problema mea este ca sotul meu are un comportament agresiv in momentul in care consuma alcool insultandu-ma si adresand cuvinte obscene si umilitoare atat mie cat si fiicei noastre,iar pe mine ma si loveste uneori.cum as putea sa fac sa obtin custodia totala a copilului dupa pronuntarea divortuli la notar care are loc pe data de 5 iulie?sotul meu a inteles gresit si termenul de custodie comuna,motivand ca are dreptul de a pedepsi copilul ori de cate ori are el chef sau i se nazare cate ceva,sau ii interzice vizita copiluli la bunicii materni.audienta copilului nu a avut inca loc la notar dar copilului ii este teama sa vb deschis despre traumele suferite,deoarece este amenintata ca ii va face rau
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:03, 22 Iunie 2013
cum as putea sa fac sa obtin custodia totala a copilului dupa pronuntarea divortuli la notar care are loc pe data de 5 iulie?

Nu veti obtine asta la notar, ci numai in instanta si numai daca veti dovedi ca motivele pt care cereti ca numai dvs sa exercitati autoritatea parinteasca sunt intemeiate.
multumesc pt raspuns.dar daca copilul spune cand il audiaza ca el nu vrea ca ea sa depinda de tatasau nu este deacordca tatal se se implice in educatia ei?pt ca sincer va spun de la un asemenea om nu prea ai ce invata decat cuvinte obsecene si cum sa consumi alcool
Daca nu veti rezolva amiabil la notar toate aspectele (inclusiv custodia comuna) atunci va trebui sa mergeti in instanta. Se va audia minora, se va face referat de ancheta sociala, se va discuta cu ambIi parinti, se vor administra alte probe si va decide instanta.

Daca divortati la notar si stabiliti custodia comuna si apoi va doriti custodie exclusiva, nu veti putea obtine acest lucru decat foarte greu, trebuind sa explicati si sa probati- in afara motivelor pt care doriti acest lucru - si ce s-a schimbat in situatia de fapt de la momentul divortului si stab custodiei comune. Va fi aproape imposibil...
deci ar fi mai bine sa renunt la divortul la notar si sa ma adresez direct in instanta.initial am vrut sa facem lucrul asta dar soacra mea s-a opus vehement.eu nu aveam cunostinte despre ce inseamna custodie comuna,dar banuiescca ea era destul de informata.ulterior am aflat ca nici domiciliul copilului nu il voi putea schimba fara acordul lui,iar in situatia data nu stiu cat timp vom reusi sa locuim sub acelasi acoperis fara sa perturbam linistea si psihicul copilului
Doamna, va trebuie putin mai multa informatie.
Privind ce crede sotul ca inseamna custodie comuna, asta inseamna si interzicerea anumitor vizite (dar nu dreptul la relatii cu anumite persoane) precum si pedepsirea copilului (fara incalcarea drepturilor lui, fara injuraturi, loviri, umilinte). Dar asta inseamna educare, e o conditionare de tipul cauza-efect.

Cat despre exercitarea exclusiva a autoritatii comune, depinde de dovezi; daca ii face rau copilului si puteti dovedi, ok, altfel, slabe sanse.
In instanta aveti mare problema ca nu aveti un job; alte venituri legale, impozabile, aveti? Pentru ca va trebui sa platiti avocat, sa dovediti ca va puteti intretine copilul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau să știu dacă mi doresc să divorțez care sunt pașii ... 10.09 10.09 Vreau să știu dacă mi doresc să divorțez care sunt pașii de urmat.Precizez că am trei copii ,locuim în apartamentul soacrei , soțul are o garsoniera ... (vezi toată discuția)
Divort aqarela aqarela Buna seara.as avea cateva intrebari.Sunt casatorita din 2011 si am un bebe de 9 luni.sotul meu are o aventura \\"de cateva luni\\" cu o \\"doamna\\" ... (vezi toată discuția)
Divort, domiciliu minor dan123456 dan123456 sunt casatorita cu sotul meu de 12 ani si avem impreuna un copil de 9 ani.pe o perioada de cativa ani am locuit cu parintii lui.acum deoarece nu mam inteles cu ... (vezi toată discuția)